Fatma Girik alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı

Covid-19’a bağlı viral pnömoni (zatürre) tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu yaşamını yitiren Fatma Girik, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Hayatını kaybeden Yeşilçam’ın ünlü isimlerinden Fatma Girik için Cemal Reşit Rey Konser Salonun’nda düzenlenecek etkinlik öncesi naaşı, sevenleri eşliğinde salona getirildi.

Saat 11.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek törenin ardından Girik, Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip, hayat arkadaşı Memduh Ün’ün yanına defnedilmek üzere Bodrum’a nakledilecek.

whatsapp-image-2022-01-27-at-11-47-48.jpeg

Anma törenine, Girik'in kardeşi Günay Girik, Girik'in yeğeni Fatma Ahu Turanlı, Hülya Koçyiğit, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve sevenleri katıldı.

İmamoğlu konuşmasında "Fatma Girik daima halkın, emekçinin yanında, dürüst, Atatürkçü bir sanatçıydı" dedi. 

Cenaze töreninde konuşan Girik'in arkadaşı usta oyuncu Nur Sürer, Girik'i anlatırken gözyaşlarını tutamayarak konuşmasını yarıda bıraktı.

Sanatçı Fatma Girik, Teşvikiye Camii’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazı için Cemal Reşit Rey’den alkışlar eşliğinde uğurlandı. 

Fatma Girik, Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Muğla’ya uğurlandı. Cenazeye sanat, sinema ve siyaset dünyasından yüzlerce kişi katıldı.

Anma töreninde konuşan Hülya Koçyiğit "Her ne kadar farklı siyasi kulvarlarda olsak da biz, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı Cumhuriyet kadınlarıyız" dedi. 

Hülya Koçyiğit, konuşmasının ardından salondan ayrıldı. Ardından konuşma yapan usta sanatçı Edis Hun, "İnsanın gerçek gücü, sıçrayışlarda değil, sarsılmaz duruşlardadır" dedi. 

Hun, konuşmasının tamamında, "Dürüsttü, mertti. Menfaat peşinde hiç koşmadı. Tolstoy'un çok önemli bir deyişi var. Diyor ki 'İnsanın gerçek gücü, sıçrayışlarda değil, sarsılmaz duruşlardadır.' Öyle bir sanatçıydı. Türk sanat alemi için çok büyük bir kayıptır" diye konuştu.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki tören ve cenaze namazı sırasında, kalabalık, Girik'ten sevgiyle söz etti. Çoğunlukla Şişli Belediye Başkanı olduğu dönemi hatırlatan vatandaşlar, Girik için, "Çok yardım severdi. Bir daha onun gibi biri gelmeyecek" dedi.