Fatma Girik ekranlara son kez Halk TV'de çıkmıştı

Fatma Girik bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi. Fatma Girik son kez Halk TV sevenleriyle buluşmuştu. 13 Aralık 2020'deki o özel yayını Serhan Asker anlattı...

Görkemli Hatıralar'ı hazırlayan ve sunan Serhan Asker, Fatma Girik'in katıldığı 13 Aralık 2020 tarihli son canlı yayında yaşananları paylaştı.

'İyileşince yine oynayacağım'

Serhan Asker'in hazırladığı programa konuk olan Fatma Girik, iyileşince yine oynayacağını söylerken sözlerine şöyle devam etti:

Böyle olduğum gibi yalansız, dolansız yani kıvırmadan etmeden böyle bir kadın işte sade bir kadın. Arif Sağ, Ezo Gelin türküsünü söyledi. Ben de Ezo Gelin'de Ali'ye söylenen türküyü söyleyeceğim.

Her zaman ezilmiş kadını oynuyordum ama eli belinde karşı çıkan bir kadını oynuyordum. İyileşince yine oynayacağım.

'Gerçek sanatçıydı'

Fatma Girik'in haksızlıkların peşinden gittiğini söyleyen Serhan Asker sözlerine şöyle devam etti:

Fatma Girik, Ezo Gelin filminde söylediği türküyü Görkemli Hatıralar programında söyledi. Fatma Girik, türküyü söyledikten sonra duygulandı, hepimiz duygulandık. Katıldığı son televizyon programıydı, sonra sağlık durumu düzelmedi. Sağlığına kavuştuğunda Bodrum'da balıkçılara selam vererek koşmak istediğini söyledi. Umudunu kaybetmediğini, sanatçı arkadaşlarını sevdiğini söyledi. Haksızlıkların peşinden gitti, Metin Göktepe davasının aydınlatılmasında büyük rolü vardı. Göktepe'nin katillerinin bulunmasını, davanın aydınlatması için emek verdi. Fatma Girik, halkın sanatçısıydı, çok pozitif birisiydi... Fatma Girik artık yok ama bu dünyadan gerçek anlamda Fatma Girik geçti, gerçek sanatçıydı.