Erdoğan'dan TUSAŞ açıklaması

Erdoğan'dan TUSAŞ açıklaması: Bu alçakça saldırı, Türkiye'nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 kişinin şehit olduğu, 22 kişinin yaralandığı TUSAŞ'a (Türk Havacılık ve Uzay Sanayi) düzenlenen terör saldırısıyla ilgili açıklamasında, "Bu alçakça saldırı, Türkiye'nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenen BRICS Zirvesi’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, TUSAŞ'a yapılan terör saldırına ilişkin olarak, "Bu alçakça saldırı, Türkiye'nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Dün Ankara'da gerçekleştirilen hain terör eylemi nedeniyle taziyelerini ileten tüm dostlarımıza gösterdikleri dayanışma nedeniyle teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ankara TUSAŞ'ta dün 2 terörist tarafından bombalı ve silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda 5 kişi şehit olurken, 22 kişi yaralamıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'a saldıranlardan birinin PKK üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğunu söyledi. PKK'lı kadının isminin ise Meduha Altun olduğu tespit edildi.

sehitler.jpg

Ankara TUSAŞ'ta hayatını kaybedenlerin kimlikleri şöyle:

TUSAŞ Kalite Kontrol Uzmanı Cengiz Coşkun

Makina Mühendisi Zahide Güçlü

TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canba

Taksi şoförü Murat Arslan

Güvenlik Görevlisi Atakan Şahin Erdoğan

İlgili Haberler

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi