Diyarbakır'da 'Nevruz'a müdahale

Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları gerçekleştirildi. Polis alanda geniş güvenlik önlemleri alırken giriş noktalarında protesto başlatan bir gruba müdahale etti. HDP'li Ayşe Acar Başaran barikatların önündeki engellemelerin kaldırılmasını istedi.

Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları düzenlendi. 6 bin polisin görev yaptığı nevruz etkinliğinde 136 bin metrekarelik alanın çevresinde 5 kilometrelik bariyer kuruldu. Gelenler, 3 ayrı girişten ve 2 arama noktasından geçerek alana alınmaya başladı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk de kutlamaya katıldı.

Alanda “Nevruz barış, özgürlük, birlik ve özgürlüğü haykırmaktır”, “Kadın kırımına karşı yaşamı ve özgürlüğü savunuyoruz”, "Eş Başkanlık mor çizgimizdir" pankartları asıldı.

adsiz-tasarim-2022-03-21t163943-914.png

HDP'li vekil, valiye seslendi

Nevruz alanına girmek isteyenler kontrol noktalarındaki aramaların uzun ve ağır gerçekleşmesini öne sürerek protestoya başladılar, slogan attılar.

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, alana girmek isteyenlerin zorluk yaşadığını gerekçe göstererek sahneden Diyarbakır valisine seslendi. Başaran, barikatların önündeki engellemelerin kaldırılmasını isteyerek “Yoksa Amed’in bütün sokakları Nevruz alanı olacak” dedi.

adsiz-tasarim-2022-03-21t164018-916.png

Polis sahne önüne geldi

Sahne önündeki barikatı aşan bir gruba çevik kuvvet ekibi müdahale etti. Polisin, sahne önündeki bekleyişi sürerken terör örgütü PKK ve örgütün elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan, PKK'yı simgeleyen bez parçalarını taşıyan çok sayıdaki kişi gözaltına aldı. Polise taş ve flamaların plastik çubuklarını atanlara ise tazyikli su ile müdahale edildi.