Devletin okulları AKP'ye açıldı: İlçe toplantıları için MEB yer sağladı

Devletin okulları AKP'ye açıldı: İlçe toplantıları için MEB yer sağladı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Beşiktaş ilçe örgütü, 'İlçe Danışma Meclisi' toplantısını, Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirdi. Etkinliğin fotoğraflarını sosyal medya hesabından da paylaşan AKP Beşiktaş örgütüne, veliler tepki gösterdi. Öte yandan Kadıköy ve Şişli'de de AKP İlçe Danışma Meclisi toplantıları MEB'e bağlı okullarda gerçekleştirildi.

AKP Beşiktaş İlçe örgütünün, ilçede bulunan Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nde 'İlçe Danışma Meclisi' toplantısını gerçekleştirmesine veliler ve öğrenciler tepki gösterdi. 2 Ekim günü gerçekleşen etkinliğe, AKP İl Başkan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İstanbul milletvekilleri Nevzat Şatıroğlu, Ahmet Hamdi Çamlı da katıldı.

halktv.com.tr'ye konuşan veliler, etkinlik için iki gün önceden hazırlıkların başladığını söylerken öğrendikleri anda okul yönetimine tepki gösterdiklerini söyledi.

"Kaymakamlık yazısıyla tahsis edildi"

Okul yönetimini, okulun konferans salonunun Beşiktaş Kaymakamlığı'nın gönderdiği yazıyla tahsis edildiğini belirttiğini söyleyen veliler, "Devlet okulunda siyasi bir partinin etkinliğini nasıl yapabiliyorsunuz? Altında hangi amaç yatıyor bunun?" diye tepki gösteren veliler, kaymakamlığa konuya dair dilekçe vereceklerini söyledi.

"Çocukların söz söyleme hakkı yok ama AKP'nin var"

Çocuklarının okulda herhangi bir konuda görüşünü bildirmesi halinde 'tepelerine bineceklerini' söyleyen veliler, sınıf Whatsapp gruplarında yaşanan olaya dair tepki gösterdiklerini de ekledi.

Yaşanan duruma ses çıkarmadıkları durumda AKP'nin okullarında daha fazla varlık göstereceğini belirten veliler, "Çocukların söz söylemeye hakkı yok ama AKP istediğini yapar anlayışı var" diyerek tepki gösterdi.

Kadıköy ilçe örgütünün 'Danışma Toplantısı' ise Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleşti. Okulun kapısına asılan parti bayrakları partinin sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Şişli AKP: Ne yapacaksın hangi okul olduğunu?

Şişli AKP ilçe örgütünün de toplantısını bir devlet okulunda yaptığına dair elimizdeki bulguları doğrulamak ve tam adres alabilmek için partinin ilçe örgütünü aradığımızda, yönetici tarafından okul adı verildi fakat bir okulda gerçekleştirildiğini doğruladı. "Ne yapacaksın hangi okul olduğunu?" denilerek tepki gösteren yönetici, telefonu kapattı.