Sözde parasız eğitim: Devlet lisesi öğrencilerinden 2 bin 800 TL kitap parası istiyorlar

Sözde parasız eğitim: Devlet lisesi öğrencilerinden 2 bin 800 TL kitap parası istiyorlar
İstanbul Kartal'da bulunan Kartal Anadolu Lisesi'ne devlet tarafından İngilizce kitabı gönderilmemesi nedeniyle okul yönetimi, öğrencilerin 2800 lira değerindeki kitapları almasını zorunlu kıldı. halktv.com.tr'ye konuşan kaynaklar, hazırlık sınıfındaki 90 öğrenciden istenilen kitaplara tepki gösterildiklerini söylerken "Hiçbir yabancı dil kaynağı devlet tarafından sağlanmadı" dedi.

Kartal Anadolu Lisesi'nde yeni eğitim öğretim yılının başlamasının ardından devlet tarafından verilmesi beklenen yabancı dil kitapları öğrencilere verilmedi. Öğretmenler, bir süre dersleri kitap olmadan işletti. Ardından öğrencilerden 2800 TL'lik kitapları almalarını isteyen okul yönetimine veliler, "Asgari ücretle çalışıyorum. Bir aylık maaşımı nasıl kitaplara vereyim?" diye tepki gösterdi.

screenshot-13.jpg

Okul yönetimi tarafından velilere kitabı alacakları şirket hakkında belge

Almanca dersi için alınan kitabın parası da velilerden

İngilizce hazırlık sınıfı dışında haftada 4 saat olan Almanca dersinin ders kaynaklarının paralarını da veliler verdi. Almanca kitapları için de 160 TL veren veliler, "Yabancı dil eğitimi için hiçbir kaynak sağlanmadı" dedi.

screenshot-14.jpg

Bahsi geçen İngilizce setinin fiyatı şirketin internet sitesinde 2800 TL olarak gözüküyor.