Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı

85 yaşında hayatını kaybeden Cüneyt Arkın için Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Usta sanatçı Cüneyt Arkın Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Kalbinin durması nedeniyle hayatını kaybeden ünlü oyuncu Cüneyt Arkın, son yolculuğuna bugün uğurlanacak. Arkın'ın Türk Bayrağına sarılı cenazesi sabah saatlerinde Zincirlikuyu Gasilhanesi'nden alınarak tören yapılacak olan Atatürk Kültür Merkezi'ne götürüldü.

2bd4310c18a9bda0f51904f3664edab6.jpg

Burada yapılacak olan törenin ardından Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

AKM'de tören

Usta sanatçı Arkın için AKM'de tören düzenleniyor. Törene çok sayıda ünlü isim ve siyasiler katıldı.

 

Törene gelen eşi Betül Arkın, AKM'ye girmeden önce açıklama yaptı. Betül Arkın, "Ben bu kadar çok sevildiğini gerçekten bilmiyordum. Gitti, dünyayı kurtardı. Kendini kurtaramadı maalesef. Evinde ölmek isterdi. Evinde öldü." dedi.

00825ee084f4b843af6ace0e8d378a82.jpg

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da usta sanatçı için düzenlenen törene katıldı. Ersoy, Arkın'ın eşi Betül Cüreklibatır'a taziyelerini iletti.

AKM’deki törende konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Katıksız bir Atatürkçüydü. Huzurunda saygı ve sevgiyle eğiliyorum” dedi.

Ediz Hun, Levent Çakır, Nuri Alço ve 'Hababam Sınıfı' oyuncularından Teoman Ayık ve Ahmet Arıman da Arkın'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

İmamoğlu: Anısını yaşatacağız

Kürsüde konuşma gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Cüneyt Arkın sinemanın özdeşleşmiş en kıymetli sanatçılarından biriydi. Unutulmaz filmlere imza attı. Benim de sinemayla tanışmama vesile olmuştu. Yakın bir zamanda kendisini ziyaret edip, dolu dolu sohbet etmiş olmak beni çok mutlu etti. Hiç unutmayacağız Cüneyt Arkın’ı ama bir de yaşatmak önemli. Yaşatmak konusunda sorumlu olduğumuz makamlardayız. İstanbul’da anısını yaşatmayı hepinizin huzuru önünde söz veriyoruz" dedi.

Ali Yerlikaya: İyilik ve dürüstlüğün beyaz perdedeki temsilcisiydi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da “O güçsüzlerin yanında güçtü, Malkoçoğlu’ydu, Kara Murat’tı, Battal Gazi’ydi, Öğretmen Kemal’dı. Yüreğimizdeki vatan ve millet sevgisinin, iyilik ve dürüstlüğün beyaz perdedeki temsilcisiydi. Çok ama çok güzel bir insandı. Onu dualarla gözyaşlarıyla uğurluyoruz” diye konuştu.

Bakan Ersoy: Türk sinema tarihinin bir devri içimizi acıta acıta kapanıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Türk sinema tarihinin bir devri içimizi acıta acıta kapanıyor. Sinema perdesinden gerçek anlamda gönlümüze yerleşen orada kalıcı olan, evin bir bireyi gibi sevilen insan haznelerimizi birer birer ebediyete uğurluyoruz. Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet diliyorum. Değerli ailesine sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

Murat Arkın: Baktığım her yerde o var

Cüneyt Arkın’ın oğlu Murat Arkın, “Bizim ailemiz çok büyük bir aile. Bugün şunu anladım bizim ailemiz çok daha büyük çok daha güzelmiş. Bugünü organize den emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Babam övülmeyi çok seven bir insan değildi. O hayatında hep ‘milletim’ dedi ‘halkım’ dedi, ‘vatanım’ dedi ve o şimdi cennete gitti biliyorum ama gerçekten böyle adamlar cenneti bile vatan yapacak adamlar. Benim için gerçekten konuşmak çok güç. Baktığım her yerde o var. Biz her şeyi ondan öğrendik. Attığım her adımda o var. Muhabbet ettiğim her insanın gözünde o var. Bana ‘oğlum’ derdi ‘bela üzerine gelirse kaç, bir adım geriye at, bu senin korkak olduğunu göstermez. Baktın hala geliyor at bir adım daha geri. Baktın adım atacak bir yer kalmadı, beladan daha bela ol’. Benim şu anda aklım, bedenim, ruhum kabul etmiyor. Gelen mesajlardan söylenenlerden şunu gördüm ve gurur duydum bir kez daha. Dini, dili, ırkı, mezhebi, politik görüşü ne olursa olsun tüm insanlarımızın üzerine anlaştığı birleştirici bir unsur olmuş Cüneyt Arkın. Ne mutlu bize böyle bir değerimiz olduğu için. Onun filmlerinden bir replikle bitirmek istiyorum sözlerimi: ‘Ağlama böyle insanlara ağıt değil destan yaraşır’” dedi.

Fotoğraf: DHA

Teşvikiye'de cenaze töreni

Cüneyt Arkın'ın cenazesi, konuşmaların ardından dualarla AKM'den uğurlanarak, Teşvikiye Camii'ne cenaze töreni için götürüldü. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde usta oyuncu, alkışlar ve sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Buradaki törene ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Arkın'ın hayat arkadaşı Betül Cüreklibatır, oğulları Murat Arkın, Kaan Cüreklibatır, sanatçılar Türkan Şoray, Mahmut Cevher, Nuri Alço, Burak Özçivit, Kerem Alışık, Tamer Yiğit, Serdar Gökhan ve usta oyuncunun binlerce hayranı katıldı.

Fotoğraf: AA

Arkın'ı son yolculuğunda yalnız bırakmayan oyuncu Nuri Alço, "Cüneyt abi Türk sineması deyince ilk akla gelecek isimlerden biri. Türk sineması onun sayesinde var. 3 nesil Cüneyt Arkın'ı tanır. Sinemayı sevdiren yegane insandır. Onu erken kaybettik. Yeri doldurulamayacak bir insandı. Kendi emekleriyle bir yere gelen bir insandı. Kendi mesleğini bıraktı. Türk sineması varsa onun sayesinde var. Sinemayı gençlere çocuklara sevdiren tek insandı" dedi.

Fotoğraf: AA

Binlerce kişi alkışlar ve "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde usta oyuncuyu son yolculuğuna uğurladı. Arkın cenazesi defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'nda götürüldü.

Kaynak:DHA