Cüneyt Arkın'a veda, Yeşilçam'a saygı duruşu

Cüneyt Arkın'a veda, Yeşilçam'a saygı duruşu
Türk sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın'ın bugün hayatını kaybetmesinin ardından, milyonlarca kişi sevgisini ve saygını dile getirdi. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı Cüneyt Arkın'a veda ederken Yeşilçam'ın efsane isimlerini de unutmadı.

Türk sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın, bugün tedavi gördüğü hastanede 84 yaşında hayata gözlerini yumdu. Usta sanatçının, filmlerde hayat verdiği karakterlerin hiç unutulmadığı bir kez daha fark edildi.

Efsaneleşen filmler gündemde

Cüneyt Arkın'ın başrolünü oynadığı dönemin gençlerinin hayranlıkla izlediği Kara Murat film serileri, milyonların gönlüne taht kuran Battal Gazi Destanı, fantastik bilimkurgunun unutulmaz yapıtlarından Dünyayı Kurtaran Adam, yediden yetmişe herkesi sinema perdesine kilitleyen Köroğlu yeniden gündeme geldi.

Yeşilçam'a saygı duruşu

Bununla birlikte Cüneyt Arkın'a veda, Yeşilçam'a saygı duruşuna dönüştü ve sosyal medyada binlerce kullanıcı Yeşilçam'ın dev isimlerini saygıyla andı.

Geçtiğimiz ocak ayında hayatını kaybeden usta sanatçı Fatma Girik de bugün tekrar hafızalara kazınan fotoğrafları, filmleri ve sözleriyle anıldı. Türk sinemasının en sevilen isimlerinden Tarık Akan da unutulmadı. Yeşilçam'ın en başarılı oyuncularından olan Tarık Akan da hem oyunculuğu hem de duruşuyla bugün bir daha saygıyla hatırlandı.