CHP'li Seyit Torun: Mehmet Barlas her dönemde iktidarın yalakasıydı

Halk TV ekranlarında yayınlanan 'Kadraj' programında İpek Özbey'in konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun oldu. Torun, "Mehmet Barlas her dönemde iktidarın yalakasıydı" dedi.

Halk TV ekranlarında yayınlanan 'Kadraj' programında gazeteci İpek Özbey'in konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun oldu.

Özbey, Torun'a Mehmet Barlas'ın kaleme aldığı bugünkü yazısında geçen "Sürekli yalan söyleyen, kendi ülkesini yabancı ülkelere jurnalleyen, ülkenin geleceği hakkında olumlu hiçbir görüşü olmayan bir siyasetçi ne kadar meşruiyet taşır? Yani bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir" sözlerini sordu. Bunun üzerine Torun, "Mehmet Barlas hayatı boyunca, maalesef, siyasi iktidarın yalakası olmuş bir gazeteci" ifadelerini kullandı.

Torun, sözlerine şöyle devam etti:

"Her döneme göre yazılarıyla iktidarı destekleyen, bir şekilde iktidarın dilini ortaya koyan bir gazeteci olmuştur. Aslında bakarsanız "Gazeteci" demeyi bile zul olarak kabul ederim. Ben olsam 'iktidar yalakası' derdim. Cumhuriyet Halk Partisi'ni eleştirmek, kapatılmasıyla ilgili tek bir kelimeyi dahi diline almak onun haddi de değil, yeri de değil. Bu bir hadsizliktir"

CHP'nin AKP gibi otel lobilerinde, avukat bürolarında kurulmadığını savaş meydanlarında kurulup Cumhuriyet'in kurucu partisi olduğunu ifade eden Torun, "Böyle bir partiyi kapatmayı dile almak hadsizliktir. Bu eleştiri falan değil. Bunu basın özgürlüğü arasında ifade edebileceğimiz bir şey değil bu. Demokrasiye bir tehdit bu" dedi.