Buğra Kavuncu: Adalet Bakanı’nın sözlerine imza atarım

https://halktv-vod.ercdn.net/hls/X/aN/catchup_halktv_1080p_20211108_20211108_211108170407/catchup_halktv_1080p_20211108_20211108_211108170407.smil/playlist.m3u8
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Halk TV'de İpek Özbey ile Kadraj'ın konuğu oldu. Programda, Soylu ve Abdülhamit Gül arasındaki hukuk tartışması hakkında konuşan Kavuncu, "Adalet Bakanı’nın sözlerine imza atarım" dedi.

Halk TV'de İpek Özbey'in sunumuyla ekrana gelen Kadraj'ın ilk konuğu İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu oldu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kavuncu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül arasındaki hukuk ve adalet tartışması için "Adalet Bakanı’nın sözlerine imza atarım" dedi.

Soylu'nun "Mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin" sözlerine Bakan Gül'ün "'Biz yapalım hukuk arkadan gelsin' değil 'hukuk önden yürüsün biz ona göre kendimizi ayarlayalım' anlayışıdır hukuk devleti" açıklamasını izleyen Kavuncu, "Hukuk niye var, anayasa niye var, devlet niye var?" dedi.

"Kabinenin bakanları arasında da sıkıntı var sanırım siz de bunu seziyor musunuz?" diyen İpek Özbey'e "Kabinenin bakanlarında çok, bir bakanla ilgili sıkıntı var gibi geliyor. Adalet Bakanı’nın sözlerine imza atarım" yanıtını veren Kavuncu şöyle devam etti:

"Bu söz doğru bir söz. O zaman hepimiz kendi hukukumuzu yaratalım. Canımızın istediği müdahale edelim, onan sonra diyelim ki hukuk arkamızdan gelsin. Hukuk niye var, anayasa niye var, devlet niye var?"

Özbey'in "Zaten öyle değil mi?" sorusu üzerine Kavuncu şöyle devam etti:

"Maalesef öyle de. Bunun bu kadar rahat bir şekilde ifade ediliyor olması çok korkunç. Bir bakan tarafından 'Yık kardeşim sen yık, mahkeme kararı arkadan gelir'. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman herkes kendi hukukunu oluştursun"