Osman Kavala savunma yapmayacağını açıklamıştı, Ayşe Kulin: Beraat kararlarına uymayan bir yargı varsa ne diye savunma yapsın

Halk TV ekranlarında yeni başlayan 'Sadece Soruyorum' programında İpek Özbey'in konuğu Yazar Ayşe Kulin oldu. Kulin, Osman Kavala'nın artık savunma yapmayacağını açıklaması üzerine, "Gerek kaldı mı ki? Zaten beraat etmişti. AİHM'de de beraat etmişti. Bu beraat kararlarına uymayan bir yargı varsa ne diye savunma yapsın" ifadelerini kullandı.

Halk TV ekranlarında yeni başlayan 'Sadece Soruyorum' programında İpek Özbey'in konuğu Yazar Ayşe Kulin oldu.

'Hazan' isimli kitabında Osman Kavala'nın isminin geçtiğini belirten İpek Özbey'in sorusu üzerine Kulin, "Osman Kavala'nın içeride tutuluyor olması her vicdan sahibi insan gibi beni de rahatsız ediyordu. Çünkü adam beraat etti, bırakmadılar" dedi. Kulin, Osman Kavala'nın suçlu olduğuna inananların da George Soros ile görüşüp konuştuğunu belirterek, "Onun (Osman Kavala) bir inat uğruna, sebebini bilmediğim, kin mi desem, bir şeyden dolayı içeride bir maksatla tutulduğunu biliyorum. 4 yıl çok uzun zaman. Ve hukukun bittiği bir yerdeyiz" dedi.

Kitabını bitirmek için Osman Kavala'nın sebest kalma haberini beklediğini ancak bunun olmayacağını farkedince başka 'iyi haber'leri beklemeye başladığını belirten Kulin, "İyi haberlerin pek gelmediği bir dönemdeydik maalesef. Hala da öyleyiz. Allah sonumuzu hayretsin böyle de gidiyoruz. İnşallah, Osman Kavala özgürlüğüne bir an önce kavuşur" dedi.

Ayrıca Kulin, Özbey'in Osman Kavala'nın artık savunma yapmayacağını açıkladığını hatırlatması üzerine "Gerek kaldı mı ki? Zaten beraat etmişti. AİHM'de de beraat etmişti. Bu beraat kararlarına uymayan bir yargı varsa ne diye savunma yapsın" dedi.