CHP'li Önal: Çiftçilerin maddi kaybını Tarım Bakanlığı karşılamalı

CHP'li Önal: Çiftçilerin maddi kaybını Tarım Bakanlığı karşılamalı
CHP'li vekil Önal, köy ziyaretinde, “Kuraklık sebebiyle köylerimizde buğday, arpa ve nohut neredeyse hiç kalmamış. Kayıp oranı yüzde 90 seviyesinde. Çiftçimiz borç ertelemesi değil, borçların silinmesini ve zararlarının karşılanmasını istiyor” dedi.

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, memleketinde köyleri ziyaret ederek kuraklığın etkilerini yerinde inceledi. 

Önal, kuraklık nedeniyle buğday başaklarında tohum olmadığını belirterek şöyle konuştu: “Türkiye'nin en büyük ırmağı olan Kızılırmak'tan neredeyse hiç faydalanamayan Kırıkkale'mizde çiftçilerimiz son yılların en zor günlerini geçiriyor. Köylerimizde neredeyse hiç mahsul kalmamıştır. Tüm bu sebeplerle çiftçilerimiz Kırıkkale'nin acilen doğal afet bölgesi ilan edilmesini, çiftçi borçlarının faiziyle birlikte silinmesini, TARSİM'e kaydı olsun olmasın, ÇKS belgesi bulunsun bulunmasın, kuraklıktan etkilenen tüm çiftçilerimizin maddi kayıplarının Tarım Bakanlığınca karşılanmasını beklemektedirler."

b0ae7d26-e9f7-475d-bb5f-970d3b37db0e-w.jpeg

Önal, Balışeyh ilçesine bağlı Koçubaba, Hüseyinbeyobası ve Yukarı Karakısık köylerini, Çelebi ilçesine bağlı Yeniyapan, Yukarışıh, Halildede köylerini ve Karakeçili ilçesine bağlı Akkoşan köylerini ziyaret etti.

ff716f16-c25f-4d4e-8247-67436d4c1662-w.jpeg

ANKA