Boğaziçi'nde iç atamalarda rektör İnci dönemi: Kendisini dekan vekili olarak atadı

Boğaziçi'nde iç atamalarda rektör İnci dönemi: Kendisini dekan vekili olarak atadı
Boğaziçi Üniversitesi'ne Bulu'dan sonra atanan İnci; iç atamalarda kendini atamaya devam ediyor. Daha önce de Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı yerine kendini atayan İnci, bu kez de yeni açılan Hukuk Fakültesi'ndeki dekan yerine kendini dekan vekili olarak atadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun atanması sonrası başlayan akademisyen protestoları devam ediyor. Bulu'dan sonra yerine atanan Naci İnci döneminde ise Boğaziçi Üniversitesi iç atama uygulamalarında yeni bir boyuta geçti. Hukuk ve İletişim Fakülteleri açılması sonrası Hukuk Fakültesi Dekanı olarak atanan Prof. Dr. Selami Kuran, görevinden ayrıldı.

Rektör İnci, kendini dekan vekili olarak atadı

Rektörlükten yapılan duyuruda, Kuran’ın fakültenin kuruluş çalışmalarının tamamlanmasının ardından “sağlık sorunları” gerekçesiyle kendi isteğiyle görevinden ayrıldığı belirtildi. Kuran'ın yerine ise rektör İnci, dekan vekili olarak kendisini atadı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanı Prof Dr Selami Kuran fakülte kuruluş çalışmalarının tamamlanması ardından sağlık sorunları nedeniyle kendi isteğiyle görevinden ayrılmıştır. Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne, asaleten yeni dekan ataması yapılana kadar Rektör Prof Dr Mehmet Naci İnci vekalet edecektir" denildi.

Bu ilk değil

Bu sene Şubat ayında İnci, görevden aldığı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Özlem Berk Albachten’in yerine de vekaleten kendini atamıştı.