Boğaziçi Üniversitesi için imza kampanyası

Boğaziçi Üniversitesi için imza kampanyası
Boğaziçi Üniversitesi Dostları, Boğaziçi Üniversitesi'nin bağımsız ve özgür bir üniversite olarak yoluna devam etmesi talebiyle change.org'da imza kampanyası başlattı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla atanan Melih Bulu; öğrenciler, mezunlar ve akademisyenler tarafından protesto edildi. Öğrencilerin eylemi İstanbul, Ankara ve İzmir'de yayıldı vatandaşlardan da destek gördü. Daha sonra görevden alınan Melih Bulu'nun yerine Naci İnci atandı.

Naci İnci'yi protesto eden öğrencilerden bazıları İnci'nin şikayetiyle tutuklandı. İnci'nin hala rektör olduğu üniversitede akademisyenler her gün rektörlük binasına sırtını dönerek atamayı protesto ediyor.

'Ses verin'

Boğaziçi Üniversitesi Dostları adlı grup da change.org'da bir kampanya başlattı. Kampanyada "Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri, Mezunları, Aileleri ve Özerk Üniversite destekçileri, çağrımız size! Türkiye’nin önde gelen bir kurumu adım adım yok ediliyor! Bir üniversitenin özerkliğinin engellenmeye çalışılması o kurumu bilimden uzaklaştırır, emir kulluğuna yöneltir! Bilim odaklı bir anlayış için tepkinizi dile getirin, imzanızı ekleyin, ses verin" ifadeleri yer aldı.