Görevden uzaklaştırılan akademisyenden Şentop'a tepki

Görevden uzaklaştırılan akademisyenden Şentop'a tepki
Boğaziçililerin kişisel verilerine erişim izni verildiğini ortaya çıkaran Akademisyenlerden Prof. Dr. Tuna Tuğcu, sosyal medyadan TBMM Başkanı Şentop'a seslendi. Tuğcu, Şentop'un oğlunun da hocası olduğunu söyledi ve "Oğlunuz da dahil olmak üzere tüm Boğaziçililerin kişisel bilgilerine bir firma için erişim hakkı verildiğini ortaya koyduğum için görevden uzaklaştırıldığımı biliyor musunuz?" dedi.

Bugün Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşen mezuniyet törenine ilişkin Boğaziçili akademisyen Prof. Dr. Tuna Tuğcu'nun sosyal medya üzerinden söyledikleri Boğaziçi'nde yaşananları bir kez daha gözler önüne serdi.

Boğaziçi Üniversitesi'nin mezunlarının, öğrencilerinin, akademisyen ve idari personellerinin kişisel bilgilerine onaysız erişim izni verildiğini tespit eden dört akademisyenden Prof. Dr. Tuna Tuğcu, yandaş medya tarafından hedef gösterildikten sonra üç ay süreyle üniversiteden uzaklaştırıldı.

'Görevden uzaklaştırıldığımı biliyor musunuz?'

Bugün ise Tuğcu, akademik danışmanı ve iki derste hocası olduğu bir öğrencinin mezuniyet törenine ilişkin TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a seslendi. Bu öğrencinin Şentop'un oğlu olduğunu belirten Tuğcu, "Oğlunuz da dahil olmak üzere tüm Boğaziçililerin kişisel bilgilerine bir firma için erişim hakkı verildiğini ortaya koyduğum için görevden uzaklaştırıldığımı ve diploma törenine katılamadığımı biliyor musunuz?" diye sordu.

'Boğaziçilileri korumaya devam edeceğim'

Sosyal medyadan paylaşım yapan Tuğcu şu ifadeleri kullandı:

"Sayın TBMM Başkanı @MustafaSentop, şu esnada oğlunuzun diploma töreni var. Ben oğlunuzun akademik danışmanı ve iki derste hocasıydım. Ancak oğlunuz da dahil olmak üzere tüm Boğaziçililerin kişisel bilgilerine bir firma için erişim hakkı verildiğini ortaya koyduğum için görevden uzaklaştırıldığımı ve diploma törenine katılamadığımı biliyor musunuz?

Sevgili öğrencime (ismini vermiyorum) hayatta başarılar diliyorum. Yolu açık olsun. Ben o ve diğer Boğaziçilileri ve Boğaziçi'yi korumaya devam edeceğim."