Boğaziçi Üniversitesi de atanmış Bulu'yu rektörden saymadı

Boğaziçi Üniversitesi de atanmış Bulu'yu rektörden saymadı
Boğaziçi Üniversitesi'nin internet sitesinde okulun tüm rektörlerinin bulunduğu listede 2 Ocak-14 Temmuz 2021 tarihleri arasında Erdoğan'ın atamasıyla rektörlük yapan Prof. Dr. Melih Bulu'ya yer verilmedi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne 2 Ocak 2021 günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla rektör olarak atanan ve 14 Temmuz 2021 günü yine cumhurbaşkanı kararıyla görevden alınan Prof. Dr. Melih Bulu'ya, üniversitenin internet sitesindeki rektörler listesinde yer verilmedi.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre Boğaziçi Üniversitesi’nin internet sitesinde, 1863 yılından bu yana kadar üniversitede rektörlük yapan isimlerin listesi yer alıyor. Listenin 19’uncu sırasında 2016 ile 2021 yıllarında rektörlük yapan Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın ismi bulunuyor.

Özkan’dan sonra Melih Bulu’nun isminin yer alması gerekirken Bulu yerine Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’nin ismi “2021-Devam etmekte” şeklinde yer aldığı görüldü.

bogazici-universitesi-de-melih-bulu-yu-rektorden-saymadi-1036918-1.jpeg

Ne olmuştu?

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne daha önce AKP milletvekili aday adayı olan Melih Bulu'nun atandığının açıklanmasının ardından üniversitenin akademisyenleri ve öğrencileri tarafından protestolar düzenlendi. Kampüslerde düzenlenen protestolara polis saldırıları gerçekleşirken çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Haklarında dava açılan öğrencilerden bazıları ise tutuklanarak cezaevine gönderildikten sonra tahliye edildi. Bulu 14 Temmuz 2021'de görevden alınırken akademisyenlerin her iş günü rektörlüğe sırtını dönerek gerçekleştirdikleri eylem hala devam ediyor.