Bir kamyon mülteciyi sokağa bırakıp kaçtılar iddiası

Bir kamyon mülteciyi sokağa bırakıp kaçtılar iddiası
Son günlerde Türkiye'ye akın eden Afgan mülteciler ile birlikte gündeme gelen mülteci meselesi ile ilgili sosyal medyada her gün yeni bir video yayılmaya devam ediyor.

Sosyal medyada hızla yayınlan görüntünü İstanbul'un Sultangazi ilçesinden geldi. İddiaya göre, bir kamyonetin onlarca Afgan'ı sokağa bıraktığı ve bu kişilerin sırtlarında çantalarıyla ara sokaklara kaçıştıkları görüntüler büyük tepki çekti.

Sosyal medyada endişe yarattı

Afganların sınır bölgesindeki kalabalık haldeki görüntüleri Türkiye'de konuşulmaya devam ederken, İstanbul'un Sultangazi ilçesinde çekildiği iddia edilen video ise endişe yaratırken sosyal medya üzerinden hızla yayıldı.

Vatandaşlar fark edince ara sokaklara kaçtılar

Videoda bir kamyonetin çok sayıda Afgan'ı sokağa bırakıp kaçtığı iddia ediliyor.

Mültecilerin kendilerini fark eden vatandaşlardan kaçmak için ara sokaklara yöneldiği videoyu kaydeden gencin kamyonetin plakasını almak için çaba sarf ettiği de görüntüler de yer alıyor.

yetkililerden açıklama bekleniyor

Video kısa sürede en çok izlenenler arasına girerken, kullanıcıların yorum üstüne yorum yaptıkları da dikkatlerden kaçmadı. Afgan mültecilerin kontrolsüz bir şekilde İstanbul'un içine kadar gelmelerinden kaygılandıklarını iddia eden kullanıcılar, görüntülerle ilgili yetkililerden açıklama beklediklerini kaydediyor.