Sungurlu Belediye Başkanı Şahiner'den mültecilere: Namuslarını da vatanları gibi geride bıraktılar

Sungurlu Belediye Başkanı Şahiner'den mültecilere: Namuslarını da vatanları gibi geride bıraktılar
Çorum’un Sungurlu ilçesi İYİ Partili Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, mültecileri hedef alan konuşmasında, "Bunlar sözde vatanlarından kaçarlarken namuslarını da vatanları gibi geride bırakarak geldiler” dedi.

Sungurlu belediye başkanı Abdülkadir Şahiner, Sungurlu’da ne Afgan ne de Suriyeli bırakmayacağını söyledi.

Belediye olarak geçmişte Sungurlu'ya Suriyeli kabul edilmediği için AKP'lilerin dönemin kaymakamına türlü şikayetler götürdüğünü ifade eden Başkan Şahiner, "Kaymakam da bu şikayetleri dikkate alarak, sürekli hakkımızda soruşturma açtı. O gün de söyledim, şimdide söylüyorum; Bunlar, vatanını ve namusunu bırakıp Türkiye'ye kaçtılar. Vatanı olmayanın namusu da olmaz. Bunların Türkiye'ye hayrı dokunmaz" dedi.

'İşe yaramaz asalak adamlar' 

Şahiner, "AKP'nin nerede asalak, işe yaramaz adam varsa Türkiye’ye doldurduğunu ifade eden Şahiner, 'Ne kadar kanun kaçağı varsa Ortadoğu çöplüğünde, Türkiye'ye dolduruldu. Bırakın turizm bölgelerini, sahilleri Ankara'nın göbeğinde elini kolunu sallayarak geziyorlar. Çok uzağa bakmaya gerek yok. Bakın Alaca ilçemize, bakın Çorum'a, önceleri sokaklarda Suriyeli görüyorduk, şimdi Afganlar türedi. Kendi vatanını, namusunu satan sözde bu istilacıların ne Çorum'a ne de ülkeme hiç bir faydası olmaz. Faydalı adam ülkesinden neden kaçsın. Bunlar kimdir? Dünya çok büyük, buna rağmen neden özellikle Türkiye'ye geliyorlar? Tüm vatandaşlarımızın kafasında bu sorular geziyor” ifadelerini kullandı.

'Eşantiyon Afganlı verebiliriz' 

Cumhuriyet'te Seyfettin Mete imzalı habere göre, Şahiner, Suriyelilerde nüfus planlaması diye bir şey olmadığına değinerek, bunları çok sevenlerin alıp evinde bakmalarını isteyerek, hatta bunların yanına eşantiyon olarak bir Afganlı da belediye olarak kendilerinin verebileceğini söyledi. 

Çorum'da önceleri sokaklarda Suriyeli gördüklerini, şimdi ise Afganlıların türediğini bildiren Abdülkadir Şahiner, “Kendi vatanını, namusunu satan sözde bu istilacıların ne Çorum'a ne de ülkeme hiç bir faydası olmaz. Faydalı adam ülkesinden neden kaçsın. Bunlar kimdir? Dünya çok büyük, buna rağmen neden özellikle Türkiye'ye geliyorlar? Tüm vatandaşlarımızın kafasında bu sorular geziyor” dedi.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener ne demişti?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, kentte yaşayan mültecilerin faydalandığı belediye hizmetlerine zam yapılmasına ilişkin önergesinin, CHP ve İYİ Parti'li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilmesine ilişkin, "Sığınmacıların Türkiye'ye hurra yapması yanlıştır. Avrupa'nın dediğini yapıp Türkiye'yi hendek etmek büyük bir hainliktir, basiretsizliktir, yanlıştır. İdarecilerin yaptığı hatalar neticesinde gelmiş o insanlara düşmanlık etmek de yanlıştır" demişti.