Binali Yıldırım'dan Sedat Peker'in iddialarına yanıt: İftira, reddediyoruz

Binali Yıldırım'dan Sedat Peker'in iddialarına yanıt: İftira, reddediyoruz
Eski Başbakan Binali Yıldırım, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları hakkında açıklamada bulundu.

Sedat Peker, YouTube kanalından yayınladığı 7'inci videosunda eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın Venezuela'ya kokainin yeni rotasını belirlemek için iki kez bu ülkeye gittiğini iddia etti. 

Peker, marinanın kokain dolaşımında kullanımıyla ilgili iddiasını da tekrarladı. Büyük yük gemilerinin marina açıklarında yatlara teslimat yaptığını öne sürdü.

İstanbul'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım, oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya kokainin yeni rotasını belirlemek için gittiği iddialarını reddetti.

thumbs-b-c-3b8c521524cc25082226b7d1c495e676.jpeg

'Covid'le mücadelede maske dağıtmaya gitti'

Yıldırım açıklamasında, şu ifadeleri kullandı: 

"İddialar kesinlikle iftiradır, şiddetle reddediyoruz. Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek tümüyle hakarettir, tümüyle reddediyoruz. Unutmayın ki çamur atanın önce kendi elleri kirlenir. Oğlum Venezuela'ya gitmiştir. Orada bahsedildiği gibi Ocak'ta, Şubat'ta değil, geçen sene aralık ayında gitmiştir. Ve Covid'le mücadele amacıyla ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi malzemeler götürüp dağıtmıştır. O esnada Venezuela'da seçim olduğu için Türkiye Dostluk Grubu da oradaydı. Bazı sosyal medya paylaşımlarında resmi heyetle gittiği ifade ediliyor. Resmi heyetle gittiği gerçek dışıdır, kendi imkanlarıyla kendisi biletini alarak, kendisi masraflarını karşılayarak o ziyareti gerçekleştirmiştir" 

Sedat Peker ne demişti? 

Sedat Peker, Youtube üzerinden yayınladığı videosunda Binali Yıldırım'ım oğlu Erkan Yıldırım hakkında şu iddiaları ortaya atmıştı:

"Kokain işini anlatayım. Yeni güzergah kurmak için Venezuela'ya kim gitti? Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım. Ocak ayında 4 gün, Şubat ayında 4 gün Venezuela'da kaldı.

Binali Bey'in böyle bir şeyin içinde olduğunu düşünmüyorum ancak ilk zamanlar Erkan Yıldırım hakkında çektikleri kasetleri -kumar kasetleri değil başka kasetler rüşvettir vs.- daha sonra bunu bu işe yönlendirdiler bu işin aparatı haline geldiler. Türkiye'ye gelişi gidişi tüm organizasyonun ağları bu şekilde.

Neden kokain yakalanamıyor neden kokainleri Erkan Yıldırım'ın direkt gemisiyle ilgili de değil başka gemiler de koordinasyon alıyor. Peki Mehmet Ağar bunun neresinde. Mehmet Ağar da bu senkronizenin tam ortasında.

Erkan Yıldırım Süleyman Soylu dostluğuna bakın. Erkan Yıldırım'ın Süleyman Soylu'nun çevresinde bu konularla ilgili dostluğuna bakın.

Bir de diyorlar devleti zora sokmak için anlatıyor. Hayır ben devleti zora sokmak için anlatmıyorum."

 

Etiketler :