Bakan Karaismailoğlu'na İkizderelilerden tepki: Taş ocağı istemiyoruz, dereler özgürdür özgür akacak

Rize İskencedere Vadisi’ne giden Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, günlerdir nöbet tutan yöre halkının tepkisiyle karşılaştı. "Haklısınız ama devlet burada bir yatırım yapacak, iki sene sonra gideceğiz" diyen Bakan'a "Buna çocuklar bile inanmaz" dediler.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bugün, Rize İkizdere'de temaslarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, İskencedere Vadisi'nin çıkışında kendisini bekleyen bir grup İkizdereliyi görünce aracından indi ve vatandaşları ikna etmeye çalıştı. Yörede yaşayanlar Bakan Karaismailoğlu'na tepki gösterdiler. 

Bir vatandaş, Karaismailoğlu'nu; "Hoş geldiniz Sayın Bakan'ım" sözleriyle karşıladıktan sonra "Ben 2002'den beri AK Parti'liyim. Bu köy, yüzde 95 oy vermiştir AK Parti'ye. Bu vadimizi yok etmeyin. Bizim buradan verecek bir santim yerimiz yok. Mehmet Cengiz gitsin başka yerden alsın, alternatif çok sayın bakanım, lütfen" dedi.

'Bu yatırımın buraya yapılması lazım'  

Karaismailoğlu ise şu yanıtı verdi:

"Hepinize selamlarımı saygılarımı iletiyorum. Bugün buraya niçin geldik? Devletimiz bütçesinden para ayırmış, buraya bu kadar büyük bir yatırım yapacak. Bu yatırım için gerekli olan bir taş var. Diyeceksiniz ki 'Buradan almayın, başka bir yerden alın.' Ama arkadaşlar, bakın araştırdık başka bir yerde böyle bir taş yok. Yine burada yapılacak yatırımlarda bizim arkadaşlarımız, bizim çocuklarımız çalışacak. Benim köyüm de şu dağın arkası. Biz de buradayız, biz de sizin hassasiyetlerinizi, sıkıntılarınızı biliyoruz. Ama bu projeyle bu yatırımın buraya yapılması lazım. Bizim çocuklarımız burada çalışacak, lütfen o gözle bakın. Buraya da ne kadar az zarar vereceksek, sizi rahatsız etmeden burayı nasıl yapacaksak hep birlikte bu işi yapalım."

'Haklısınız ama devlet böyle bir yatırım yapacak, iki sene dolmadan çekip gideceğiz: Buna çocuklar bile inanmaz'

Bölge halkından bir kadın vatandaş Bakan'ın bu sözlerine, "Sayın Bakan'ım siz bize şu anda az zarar vermiyorsunuz. Bizim evimiz burası, uyuyamıyoruz, başladınız, rahatsız ediyorsunuz" şeklinde karşılık verdi. Karaismailoğlu ise "Hallederiz onları abla" dedi.

Bakanın sözlerine karşılık vatandaşlar arasından, "Gece çalışılıyor, suyumuz yok", "Ben burada doğdum burada büyüdüm, şuradaki taş ocağının sesinden biz yıllardır bıktık. Dinamitten, tozdan, kamyondan bıktık. Bizim çocuklarımız burada oynayamıyor" sesleri yükselirken, Karaismailoğlu; "Haklısınız ama devlet böyle bir yatırım yapacak. İki sene dolmadan çekip gideceğiz buradan" dedi. Bir vatandaş ise "Buna çocuklar bile inanmaz"  diye karşılık verdi.

Bir başka vatandaş da Bakan'a; "Siz olsanız yaşayabilir miydiniz burada?" diye sordu. Bir diğer vatandaş ise "Biz taş ocağı istemiyoruz, biz burada özgür yaşamak istiyoruz" tepkisini gösterdi.

'Direne direne kazanacağız' 

Bu sırada AKP Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ise "Sayın Bakan 45 dakika sizin temsilcilerinizle toplantı yaptı" derken, halktan "Biz çağrılmadık" yanıtı geldi. Vatandaşlar "Taş ocağı istemiyoruz" diye tepki göstermeye başlayınca Karaismailoğlu arkasını dönerek aracına yöneldi. Bu sırada vatandaşlar topluca tepkilerini yükselttiler. Yurttaşlar; "Kaçıyor", "Dinlemiyor", "Yazıklar olsun", "Vadimize dokunmayın, doğamızı yok etmeyin" tepkisini gösterdiler. Bakan bölgeden ayrılırken vatandaşlar, "Yaşasın onurlu mücadelemiz", “Direne direne kazanacağız”, “Dereler özgürdür, özgür akacak” sloganları attılar.

ANKA

 

Etiketler :