İkizdere'de direnişe demir kapı ile engel

Rize'nin İkizdere ilçesindeki İskencedere Vadisi'nde açılmak istenen taş ocağına karşı mücadele sürüyor. Sabah saatlerinde bölgeye gelen yurttaşlar, demir bir kapıyla karşılaştı.

Rize İyidere Lojistik Liman İnşaatı'nda kullanılmak üzere İkizdere'de biyoçeşitlilik açısından zengin İskencedere Vadisi'nde açılmak istenen taş ocağına karşı yurttaşlar, aylardır mücadele veriyor. Bölgede iş makinelerinin koparttığı taşlar dereyi kapatırken, yurttaşların şelalenin zarar görmemesi için direniyor.

4e98bf88-5fd1-47fb-ae81-ffd45701db4b-w.jpeg

Doğa nöbetindeki yurttaşlar, bugün vadiye girmek istediklerinde demir bir kapı ile karşılaştılar. Şirket, çalışmaların yapıldığı alanın girişine, demirden bir kapı inşa etti. İkizdereli bir yurttaş, her gün yeni bir olayla karşılaştıklarını belirterek, "Demir kapıyı yapmışlar. Kesinlikle içeriye girmek yasak" dedi. 

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, bugün İskencedere'yi, doğalarını savunmak için nöbetteki yurttaşları ziyaret etti. Demir kapıdan içeriye giren Zeybek, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ve İkizdereli yurttaşlarla, jandarma eşliğinde alanda inceleme yaptı. Askerlerle İkizdereliler'in karşı karşıya gelememesi gerektiğini ifade eden Zeybek, "Bizim işimiz bunlarla, bu işi yapanlarla. Esasında bu, hükümetle iş birliği, oligarşik yapıyla bizim işimiz. Sıkıntımız burada zaten. Bu oligarşik yapı sürdüğü sürece, Türkiye’de bunlar devam eder" diye konuştu. 

802e3a67-d037-4a30-b209-fe8aae38ba78-w.jpeg

Zeybek, alanda çalışan iş makinesini üstüne çıkarak durdurmaya çalıştı.