Ankara’ya giden Somalı madencilerden acı haber: Sendika Başkanı Tahir Çetin ve Ali Faik İnter yaşamını yitirdi

Manisa’nın Soma ilçesinden kıdem, ihbar tazminatları ve ücret alacakları için gittikleri Ankara'ya girişleri engellenen ve elleri boş dönen maden işçilerinden acı bir haber geldi. Dönüş yolunda kaza geçiren madencilerden Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ve Ali Faik İnter hayatını kaybetti.

Manisa'nın Soma ilçesinde 15 yıldır tazminatları ödenmeyen Uyar Madencilik İşçileri ile birlikte Ankara girişinde eylem yapan Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ve sendika üyesi Ali Faik İnter, Ankara dönüşünde geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybetti.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Mileltvekili Özgür Özel, kaza haberini aldıktan sonra sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Maalesef çok acı bir haberle güne başladık. Hakları için yıllardır Soma’da ve günlerdir Ankara’da mücadele eden Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve Ali Faik İnter kardeşimizi dönüş yolunda trafik kazasında kaybetmemizin tarifsiz üzüntüsü içindeyim. Başımız sağ olsun."

İşçilerin, Ankara girişinde bekletildiği benzin istasyonunda işçileri ziyaret eden CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, kaza haberinin ardından yaptığı açıklamada, "vicdanlarınız rahat mı?" diye seslendi. Kaya'nın açıklamaları şöyle:

'Babasını kaybettiğinde 6 yaşında, bugün 20 yaşının üzerinde'

"Şimdi üzücü bir haber aldım. Zonguldak’ta madenci kentindeydim. Dün burada da madencilerle konuştum. Yerin altına inerken, yakınlarıyla helalleşerek inen madenciler. Dört gündür Ankara kapılarında bekleyen Soma maden işçileri, Uyar Madencilik’in yanında olan Adalet ve Kalkınma Partisi yetkilileri bir türlü sorunlarına çözüm üretmediler. Sözler verdiler, bu sözler ne yazık ki askıda kaldı. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin grup başkanvekilleri, bakanları işçinin, madencinin alın terini vermemek için direndiler. Şimdi ne odu? Bir sendikacı ve babasını kaybettiğinde altı yaşında olan, bugün 20 yaşın üzerinde olan bir genç hayata veda etti.

'Emeğe ve alın terine düşmansınız'

Vicdanlarınız rahat mı? Siz, gerçekten işçi düşmanısınız. Gerçekten emeğe, alın terine düşmansınız. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hani namus sözü vermiştin? Ankara’ya girişlerine engel oldun, Ankara’da onları misafir etmemize engel oldun ve bugün onlar hayatta yoklar. Umarım bir gün bu yaptığınız zulmün hesabını verirsiniz. Ama kimse unutmasın; ne bugün kaybettiğimiz madencilerin, ne dün kaybettiğimiz madencilerin ne de işçinin ve emekçinin hakkını gasp edenlerin yanına bırakmayacağız. Buradan iki madencimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm madencilerimize ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Türkiye bu utancı yaşamamalı artık, yeter."

 

 

whatsapp-image-2021-07-09-at-10-47-20.jpeg

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin

 

ekifxngwsayxju3.jpeg

Babasını Soma maden faciasında yitiren kendisi de bir maden işçisi olan Ali Faik İnter 

 

Etiketler :