Ankara'da Ceviz Büyüklüğünde Dolu Yağdı

Ankara'da sağanak ve dolu etkili oldu...

Ankara'da öğle saatlerinde başlayan sağanak ve dolu yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezindeki bazı ilçelerde kısa süreli dolu yağışının görüldüğü şehirde sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

ankara-dolu.jpg

Bazı meydan ve caddelerdeki araçlar biriken sular nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti.

Yağışa cadde ve sokaklarda hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kapalı alanlarda sağanağın durmasını bekledi.

ankara1.jpg

Eskişehir yolundaki bazı alt geçitler trafik polisleri tarafından araç geçişine kapatıldı. Dikmen'in bazı bölgelerinde de sağanak etkili olurken, Öveçler Vadisi sular altında kaldı.

ankara-hortum.jpg

Ankara'daki birçok alt geçitte sağanak nedeniyle su birikintileri oluşurken, Gazi Üniversitesi önündeki alt geçidi su bastı, Balgat alt geçidi ise trafiğe kapandı.

Sıhhiye'deki Aksu Kavşağı'na çıkan yollar, biriken su nedeniyle trafiğe kapatıldı. Bölgedeki bazı iş yerlerini de su bastı.

kedi-002.jpg

Kuvvetli yağış altında ıslanan yavru kedi ise hayvanseverler tarafından kurtarıldı. Yağış nedeniyle ıslanan yavru kedi, kağıt havluyla kurutulduktan sonra sıcak su torbasıyla ısıtıldı.

AFAD'dan uyarı

AFAD'dan SMS yoluyla gönderilen mesaj ile Ankaralılara uyarıda bulunuldu.

Mesajda, "Bugün ilinizde yerel gök gürültülü sağanağın akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Sel, dolu tehlikelerine karşı tedbirli olun" ifadelerine yer verildi.

Cadde ve yollarda biriken suların tahliyesi için ilçe ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma başlattı.

Mansur Yavaş'tan mesaj

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş Ankara’da mor fırtına poligonu etkisindeki kuvvetli sağanak yağışlara karşı vatandaşları uyardı.

Yavaş, Twitter'dan yaptığı uyarıda, "Değerli Ankaralılar, kentimizde mor fırtına poligonu etkisinde kuvvetli sağanak yağışlar yaşanmaktadır. Ekiplerimiz 1401 araç ve 4140 personelle yağışın olumsuzluklarına karşı teyakkuz halindedir" dedi.

Yavaş ayrıca, şunları kaydetti:

"Kentimizde yılın en yoğun yağışı yaşanmaktadır. Mor ve turuncu fırtına poligonu etkisinde tüm bölgelerde süren yağışlar nedeniyle ilgili birimlerimizin tüm izinleri kaldırılmıştır. Teyakkuz halinde çalışmalarımızı sürdürecek, tüm ihbarlara tek tek ulaşacağız."

Akşam uyarısı

Meteorolojik tahminlerde bulunan Hava Forum da Ankara için uyarısını yineledi: "Ankara bugün zorlu bir sınava giriyor. Hareketlilik başladı. Yağış kütleleri çok "asabi". İçinde dolu da barındırıyor. Akşam saatlerinde, 17-19 arası daha sert kütleler gelebilir. Dikkatli olalım"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanağın bugün öğle saatlerinden sonra kuvvetli olacağı uyarısında bulunmuştu.

Kuvvetli yağışın akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Kaynak:AA