Bugün Hava Nasıl Olacak? Meteorolojiden Kritik Uyarı: 30 Kentte 'Sarı' Alarm

Bugün Hava Nasıl Olacak? Meteorolojiden Kritik Uyarı: 30 Kentte 'Sarı' Alarm
Haziranın ayının ilk günleri ülke geneli sağanak yağışa teslim oldu. İstanbul, İzmir ve Ankara dahil 30 kenti 'sarı kod' ile uyaran Meteoroloji, sıcaklıkların ise mevsim normallerinde seyredeceğini açıkladı.

Yaz mevsimine giriş yapıldı ancak beklenen sıcaklar henüz gelmedi. Haziranın ayının ilk günlerinde meteoroloji ülke geneli için sağanak yağış uyarısı yaptı. Meteoroloji 30 kenti sarı kod ile uyardı. İşte meteorolojinin tahminleri...

Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre Trakya hariç Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Marmara'nın güneyi ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çorum, Isparta, Burdur, Antalya'nın kuzey ve batı çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının ise ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

30 kente sarı kodlu uyarı

Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Sinop, Uşak, Zonguldak, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce.