Yolcu otobüsü, ambulans, itfaiye ve İHA canlı yayın aracına çarptı: 15 ölü, 31 yaralı

Gaziantep'te bir aracın kaza yaptığı bölgeye giden park halindeki itfaiye, ambulans ve İhlas Haber Ajansı (İHA) canlı yayın aracına yolcu otobüsü çarptı. Kazada İHA çalışanları Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver'in de aralarında olduğu 15 kişi hayatını kaybetti.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde bir araç şarampole devrildi. Kazaya müdahale etmek için ambulans ve itfaiye ekibi de olay yerine geldi. Bu sırada Şanlıurfa'ya giden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri de kazayı görünce yol kenarında durup olay yerine ilerledi.

Yolcu otobüsü kazaya müdahale eden ekiplere çarptı

Ekiplerin kurtarma çalışması sürerken, kaza yerine yaklaşık 200 metre mesafede Özel Diyarbakır Turizm firmasına ait 33 SR 157 plakalı yolcu otobüsü devrildi. Yan yatan otobüs, sürüklenerek itfaiye aracı ile 27 AHM 050 plakalı ambulans ve bu sırada bölgede bulunan ekipler ile vatandaşlara çarptı.

Otobüsün de devrildiği kaza bölgesine çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirildi. Kazada 4 sağlık görevlisi, 3 itfaiye eri ve İHA muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver'in 15 kişi hayatını kaybederken, 31 kişi de yaralandı.

aa-20220820-28691308-28691302-gaziantepteki-trafik-kazasinda-ilk-belirlemelere-gore-2-kisi-oldu-10-kisi-yaralandi.jpg

Gaziantep Valisi Davut Gül ile beraberindekiler, kaza yerine giderek inceleme yaptı. Yürütülen çalışmalara ve kazaya ilişkin bilgi alan Vali Gül, "Saat 10.45 sıralarında kaza yapan bir araca ekipler ve arkadaşlar müdahale ederken, 200 metre geride başka bir otobüs kaza yapıyor ve yatarak ekiplerimiz ile yaralılara çarpıyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara şifa diliyorum" dedi.

Kaza nedeniyle kapanan otoyolda trafik, yaklaşık 2 saat sonra kontrollü olarak sağlanmaya başladı.

kaza12.jpg
Kazada hayatını kaybeden gazeteciler Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver

Hastaneye kaldırılan yaralılardan birinin daha hayatını kaybetmesiyle can kaybı 16'ya yükseldi.

Soruşturma başlatıldı

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bozdağ "Gaziantep-Nizip arasında meydana gelen elim trafik kazalarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine başsağlığı ve sabır; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim. Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı kazayla ilgili adlî tahkikat başlatmıştır" dedi.

aa-20220820-28691308-28691303-gaziantepteki-trafik-kazasinda-ilk-belirlemelere-gore-2-kisi-oldu-10-kisi-yaralandi.jpg

Soylu'dan başsağlığı mesajı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kazaya ilişkin paylaşımda bulunarak "Başımız sağ olsun. Gaziantep Nizip Otoyolunda kazaya müdahale eden 112 Sağlık, İtfaiye ve Polis ekiplerine çarpan otobüsün yan yatması sonucu ilk belirlemelere göre;
2 sağlık görevlisi, 2 İHA muhabiri, 3 itfaiyeci, 8 yolcu olmak üzere toplam 15 vatandaşımız hayatını kaybetti"
dedi. Ayrıca Soylu, tüm yaralıların hastaneye kaldırıldığını belirtti.

antep1.jpg

Kılıçcaroğlu: Büyük üzüntü duydum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet diledi, yaralılara da geçmiş olsun dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Gaziantep’te meydana gelen elim trafik kazasından dolayı büyük üzüntü duydum. Yaşamını yitiren itfaiye ve sağlık personellerimize, basın mensuplarımıza ve yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

antep2.jpg

Akşener'den taziye paylaşımı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de kazayı büyük üzüntüyle öğrendiğini belirterek "Gaziantep'te meydana gelen trafik kazasını üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah'tan rahmet, ailelerine sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

antep3.jpgantep3-001.jpg

Karamollaoğlu: Başımız sağolsun

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Gaziantep/Nizip’te meydana gelen zincirleme trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyor; yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyorum. Başımız sağolsun" dedi.

antep4.jpg

Davutoğlu: Milletimizin başı sağolsun

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da kazada hayatını kaybedenler içinm başsağlığı mesajı paylaştı ve yaralılara acil şifa diledi. Davutoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Milletimizin başı sağolsun. Gaziantep'te meydana gelen zincirleme trafik kazasında hayatını kaybeden sağlık, itfaiye personellerimiz, gazeteci kardeşlerimiz ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara şifa diliyorum.

Sancar: Acımız, üzüntümüz büyük

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da kazaya ilişkin bir paylaşımda bulunarak "Gaziantep’te yaşanan feci kazada yaşamını yitiren insanlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Acımız, üzüntümüz büyük. Halkımızın başı sağ olsun" dedi.

Babacan: Hepimizi acıya boğdu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan kazaya ilişkin taziye mesajında "Gaziantep Nizip'teki trafik kazası hepimizi acıya boğdu. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmasını temenni ediyorum. Çok üzgünüm" ifadelerine yer verdi.

Koca: Art arda iki trafik kazası yaşandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise paylaşımında "Gaziantep Nizip’te art arda iki trafik kazası yaşandı. Otoyolda yaşanan kazaya müdahale eden 112 acil ekipleri ile itfaiye ve polis ekiplerine çarpan otobüsün yan yatması sonucu 3 sağlık görevlisi, 3 itfaiyeci, 2 basın mensubu olmak üzere toplam 15 kişi hayatını kaybetti" dedi.

İmamoğlu: 15 vatandaşımızın vefat haberini aldık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da kazaya ilişkin paylaşımında şunları söyledi:

Gaziantep’teki trafik kazasında ne yazık ki aralarında itfaiye, sağlık çalışanları ve gazetecilerin de olduğu 15 vatandaşımızın vefat haberini aldık. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılara da acil şifa diliyorum.

Erdoğan: Hepimizin yüreklerini dağladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Gaziantep'teki trafik kazasında yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gaziantep-Nizip Otoyolu'nda meydana gelen elim trafik kazası hepimizin yüreklerini dağladı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA, AA

Kaynak:AA