Gaziantep'te çalışma arkadaşını kaybeden İHA muhabiri canlı yayında gözyaşlarını tutamadı

Gaziantep'te bir aracın kaza yaptığı bölgeye giden park halindeki itfaiye, ambulans ve İhlas Haber Ajansı (İHA) canlı yayın aracına yolcu otobüsü çarptı. Kazada 16 kişi yaşamını yitirirken, 21 kişi yaralandı. NTV canlı yayınında kazaya dair bilgi veren İHA Muhabiri Said Vakkas gözyaşlarını tutamadı.

Gaziantep'de şarampole uçan bir otomobildeki yaralılara müdahale etmek için olay yerine gelen itfaiye, sağlık ekipleri ile gazetecilerin bulunduğu kaza alanına bir başka otobüsün çarpması sonucu facia yaşandı. 2’si İhlas Haber Ajansı çalışanı 16 kişinin yaşamını yitirdiği kazayı İHA Muhabiri Said Vakkas NTV canlı yayınında anlattı. Gözyaşlarını tutamayan Vakkas, “Saatler önce birlikte mesai yaptığımız arkadaşlarımızı kaybettik” dedi.

Kaza yerinin çok kötü durumda olduğunu aktaran gazeteci Said Vakkas, “Burası savaş alanı gibi. Kaza için gelmiştik biz basın mensubu olarak. Geldiğimizde korkunç manzarayla karşılaştık. Saatler önce mesai yaptığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Çok kötü, durum çok kötü. Nasıl olduğunu kimse kestiremiyor. Çok büyük bir kaza. Ölenler arasında itfaiye ekibi, sağlık ekipleri ve iki mesai arkadaşımız var. Diyecek bir şey bulamıyoruz, bir şeyler anlatabilmek çok zor. Mesai yaptığımız arkadaşlarımızı, 15 vatandaşımızı kaybettik" diye konuştu.

Kazanın nasıl gerçekleştiğine de değinen Vakkas, “Kaza olmuş. Kaza yerinde araçlar beklerken arkadan gelen otobüs iddiaya göre hızlıymış. Kontrolünü kaybederek kazaya müdahale eden ekiplerin arasına dalmış” ifadelerini kullandı.