Akşener, atanamayan öğretmenin elini öptü

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle kürsüyü atanamayan öğretmen Ekrem Demir'e bıraktı. Akşener "Markette, kafede, inşaatta çalışmak için mi öğretmen olduk?" diye soran Ekrem öğretmenin elini öptü.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair bir konuşma yaptı. Akşener, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle kürsüyü atanamayan öğretmen Ekrem Demir'e bıraktı.

Ekrem Öğretmen, İYİ Parti grubunda yaptığı konuşmasına, "Bu özel günü canı gönülden büyük bir mutlulukla ve gururla kutlamak isterdim. 4 yıldır atanamayan, şu an bir markette çalışan, idealist bir öğretmen olarak neyi kutlayayım? Kutsal sayılan mesleğin itibarsızlaştırılmasını mı, öğretmenlerin göz göre göre ölüme terk edilmesini mi, emeklerimizin sömürülmesini mi, hayallerimizin yıkılmasını mı, bileğimizin hakkıyla kazandığımız sınavlardan mülakat denilen torpillerle elenmemizi mi, ana babalarımızdan harçlık istemekten utandığımız için ne iş olsa yapar hale gelmemizi mi, neyi?" cümleleriyle başladı.

Her yıl mezun olan ve atanan öğretmenler arasındaki makasın çok açık olduğunu belirterek Demir, her yıl en az 25 bin öğretmenin işsiz kaldığını aktardı.

Türkiye'de 80 bin ücretli öğretmen olduğunu söyleyen Ekrem öğretmen, "Milli Eğitim Bakanlığı, 2020 yılında ücretli öğretmenlerin ücretini saat başı 19 TL olarak belirledi. Bir ayda 120 saat çalışan ücretli öğretmenin aylık ücreti yaklaşık 2.200 TL" dedi. Demir ayrıca, bugün pek çok ücretli öğretmenin 120 saatten daha az çalıştığını ve bu yüzden binlerce öğretmenin asgari ücretin altında maaş aldığını ve açlık sınırın altında yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

"Markette, kafede, inşaatta çalışmak için mi öğretmen olduk?" diye soran atanamayan öğretmen Ekrem Demir sözlerine, "Her ile üniversite açtım, açık öğretim fakültelerine her bölümü ekledim demek kolay, önemli olan buralarda okuyup mezun olan öğretmenlerimiz mesleklerini yapabiliyorlar mı?" şeklinde devam etti.

'Bu ayıp iktidarındır'

Atanamadığı için hayatına son veren öğretmenlerden de bahseden Demir, "Bu ayıp, istihdama göre öğretmen yetiştirmeyen, hatta ihtiyacı kadar bile öğretmen atamayan iktidarındır" dedi.

Demir sözlerine şu şekilde son verdi:

"Mesleğimizi onurla ve haysiyetle yapacağımız, geleceğe yön verecek nesiller yetiştireceğimiz günleri umut ederek yaşamaya devam edeceğiz"

Sözlerini bu şekilde sonlandıran Ekrem Demir öğretmenin yanına İYİ Parti lideri Akşener geldi. Akşener önce Ekrem Öğretmen'in elini tutarak havaya kaldırdı, daha sonra ise elini öptü. "Yazık bu gençlere" diyen Akşener'in gözleri doldu.