AKP’li belediye ‘kaçak kat’ çıktı

AKP’li belediye ‘kaçak kat’ çıktı
AKP’li Güngören Belediyesi, dere yatağına yapacağı 105 daire için tekrardan ihaleye çıktı. Fakat belediyenin, imar değişikliğini belediye meclislerinden değil direkt Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onaylattı. İmar değişikliğinin yapıldığı mahallenin tamamında kat sınırı dört iken, belediyenin istediği alana dokuz kat imar verildi.

Resmi Gazete’de 12 Ocak günü yayımlanan ilana göre AKP’li Güngören Belediyesi, 105 dairesini ihaleyle satışa çıkardı. İhaleye çıkan dairelerin en küçüğü 54 metrekare büyüklüğündeyken planlara göre daireler, zemin dahil 9 katlı binalarda bulunuyordu.

halktv.com.tr’nin ulaştığı yerel kaynaklar ise Güngören Belediyesi’nin belediye meclislerini atlatarak, imar planındaki değişikliği direkt Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yaptırdığını aktardı.

Yerel belediye ve İBB’ye bypass: Bakanlıkla akrabalık ilişkileri

Güngören Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Musa Keleş, Güngören Belediyesi’nin talebiyle bakanlık tarafından yapılan imar değişikliğinin usule aykırı olduğunu belirtirken “Normalde oradaki kat sınırı 4. Bakanlık sadece belediyenin istediği bölge için 9 kat veriyor” diye konuştu.

Öte yandan imar verilen yerin dere yatağı olduğunun altını çizen Keleş, “Herhangi bir depremde riskli olabilecek bir yer olduğu için bu bölgenin kat hakkı düşük. Fakat Güngören Belediyesi, bu riski göz önünde bulundurmadan bu değişikliği yaptı” dedi.

İBB meclis üyelerinden yürütmeyi durdurma talebi

CHP’li belediye meclisi üyesi Musa Keleş, imar planlarındaki değişikliğinde kamu yararı olmadığını belirterek iptal edilmesi gerektiğini söyleyerek bakanlığa itiraz dilekçesi sundu. Bakanlığın, itiraza karşılık vermemesi üzerine ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin CHP’li meclis üyeleri Ülkü Sakalar ve Hatice Ülke Özer, yapılan imar değişikliğinin kurallara uygun yapılmadı gerekçesiyle yürütmenin durdurulması için dava açtı.