9 yıldır taksici: Artık baba mesleğini yönetmeye aday

9 yıldır taksici: Artık baba mesleğini yönetmeye aday
Derya Demirel Şahin, 2006 yılında yüksek lisansını tamamladıktan sonra, İngiltere'de dil eğitimi de aldı. Yurda döndükten sonra özel sektörde çalışan Şahin 2013 yılında ise baba mesleği taksiciliğe adım attı. 2013'ten beri sektörün içerisinde yer alan Şahin, şimdi taksicileri yönetmeye aday.

Ocak ayında İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) seçimleri var. Seçimlerdeki adaylardan biri de Yaşar Arabul. Arabul ile yönetime talip olanlardan biri de Derya Demirel Şahin. Şahin, 2003 yılında Trakya Üniversitesi Kimya Bölümü'nü bitirmiş bir Kimya Mühendisi. Daha sonra ise Marmara Üniversitesi Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bölümü'nde yüksek lisansını yaptı. 2006 yılında yüksek lisansını da bitiren Şahin, bunun üzerine, 2 sene de İngiltere'de dil eğitimi alıyor.

Dil eğitimi sonrası yurda dönen Şahin, 2013 yılına kadar özel sektördeki şirketlerde Satış ve Pazarlama departmanlarında çalışıyor. Şahin, 2013 yılında hayatını değiştirecek bir karar alarak baba mesleği taksiciliğe başlıyor.

"İlk başlarda kabullenemediler bir kadının bu meslekte olmasını hatta zaman zaman 'Derya ağabey' derlerdi" diyen Şahin, yaklaşık 9 senedir baba mesleğinin başında durduğunu aktardı.

Mesleğini çok sevdiğini ve baba mesleğini sürdürdüğü için gururlu olduğunu belirten Şahin, şimdilerde içinde bulunduğu sektörü yönetmeye de talip.

16 Ocak'ta yapılacak İTEO seçimlerinde başkan adayı olan Yaşar Arabul'un yönetime aday kadrosunda yer alan Şahin, "Mesleğin içinden geliyorum ve bir kadın olarak, bir anne olarak, hem bir taksi müşterisi, hem de bir taksi işletmecisi olarak sektördeki sorunları biliyorum. Bu sorunları bizim ekibimizin çözebileceğine inanıyorum" dedi.

Şahin, taksicilerin ve müşterilerin yaşadığı sorunları çözmek için her şeyden önce iletişimin çok önemli olduğunu belirtirken, var olan sorunları çözmek için geliştirdikleri projeleri de anlattı.

'Meslek tanımı yok'

Şahin'in aktarımına göre, taksicilerin en büyük sorunlarının arasında meslek tanımlarının olmaması, müşteriye ulaşamama, sigorta sisteminin sağlıklı olmaması yer alıyor. Meslek tanımlarının bulunmadığını özellikle belirten kadın taksici, meslek yasalarının bulunduğu takdirde daha güvenceli çalışacaklarını ve bunun sigorta sistemini düzeltmede de faydası olacağını söyledi.

Bir aplikasyon projelerinin bulunduğunu, bu sayede taksilerin ve müşterilerin daha rahat buluşacağını, İTEO'ya ait olacak bu aplikasyonun içerisinde ise mevcut aplikasyonlardan farklı 10 yeni özellik olacağını aktardı.

'İlişkiler düzeltilmeli'

Şahin ayrıca, son zamanlarda kurumlarla İTEO'nun ilişkilerinin bozulduğunu bunun düzeltilmesi ve sağlıklı tartışma ortamının yaratılması gerektiğini açıklarken vatandaşla sağlıklı iletişim kurulabilmesi için de 7/24 aktif WhatsApp hattı kullanmayı tasarladıklarını belirtti.

Şahin'in de içerisinde bulunduğu Arabul'un başkan adayı olduğu ekibin projeleri arasında kalıcı ÖTV muafiyeti, yolcu memnuniyetine bağlı şoförleri ödüllendirme, turistler için 'Taxi Information' görevlileri gibi projeler de bulunmakta.