Sabah'a göre, 'İşsizlik sıkıntısı yok, iş seçme sıkıntısı var'

Sabah'a göre, 'İşsizlik sıkıntısı yok, iş seçme sıkıntısı var'
İşsizlik nedeniyle milyonlarca yurttaş açlık sınırının altında yaşarken, Sabah sürmanşetten ‘İşverenlerin, işçi bulamadığı için dertli’ olduğunu duyurdu. Habere göre, "İşsizlik sıkıntısı yok, iş seçme sıkıntısı var"

TÜİK verilerine göre Temmuz ayında işçi sayısı 506 bin kişi artarak 3 milyon 902 bin kişiye yükseldi. Açıkladığı rakamlarla tartışmalı bir kurum haline gelen TÜİK’in rakamlarına yansıyan işsizlik oranları bile yüz binlerce yurttaşın işsiz olduğunu ortaya koydu.

Yandaş Sabah gazetesi ise bugün yaptığı haberde işverenlerin işçi bulamadığını aktardı. Gazetenin sürmanşetten ‘İşverenler dertli: İşçi bulamıyoruz’ diyerek verdiği habere göre işverenler eleman bulamamakta şikayetçi. Habere göre sanayiciler, ‘İş var, işçi yok’.

‘Sektörün en önemli problemi personel bulamamak’

Feride Cem imzasıyla yayınlanan haberde, görüşlerine yer verilen Özka Lastik Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Kanık, "Sektörün en önemli problemi personel bulamamak" dedi.

‘İş seçme sıkıntısı var’

“Eleman bulamamak hemen hemen bütün sektörlerin ortak sorunu olmuş durumda” denilen haberde İstahbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe’nin de görüşlerine yer verildi.

“Türkiye'de çok fazla işsizlik sıkıntısı yok, iş seçme sıkıntısı var" diyen Gültepe’ye göre, “Artık insanlar üretimde çalışmak istemiyor.”

‘Eleman olmadığı için makinalar çalışmıyor’

İşverenlerin işçi bulamadığı vurgusu yapılan haberde, Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu da "Bu dönemde 'Üyelerinizin size ilettikleri en büyük sorun nedir' diye sorarsanız 'eleman bulamamak' derim" dedi.