TÜİK'in şahidi Dürümcü Emmi

TÜİK'in şahidi Dürümcü Emmi
TÜİK'in yüzde 12'lik işsizlik oranının nasıl hesaplandığı konusunda tartışmalar devam ederken, 'Dürümcü Emmi olarak bilinen işletmenin sahibinin "Bin 8400 TL'ye garson bulamıyoruz" demesi Twitter'da ve Ekşi Sözlük'te en çok konuşulan konular arasında yer aldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz 2021 dönemine ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı.

Açıklanan verilerine göre, işsizlik oranı, temmuzda bir önceki aya göre 1,4 puanlık artışla yüzde 12'ye yükseldi. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 902 bin kişi oldu.

'8 bin 400 lira maaşla garson bulamıyorum'

TÜİK'in yüzde 12'lik işsizlik oranının nasıl hesaplandığı konusunda tartışmalar devam ederken, Kadıköy’deki Dürümcü Emmi’nin sahibi 8 bin 400 lira maaşla garson bulamadığını iddia etti.

Dürümcü Emmi'nin sahibinin, “Burada garsonlar 8 bin 400 lira ile işbaşı yapıyor. Ne yazık ki buna rağmen eleman bulamıyoruz. İnsanlar beğenmiyor. Diyorlar ki; benim işim az olsun, ben az çalışayım evime 3-5 bin lira götüreyim. İş beğenmemezlik had safhada. Türkiye’de işsizlik olduğuna inanmıyorum” ifadeleri Twitter'da ve Ekşi Sözlük'te en çok konuşulan konular arasında yer aldı.

Dürümcü Emmi'nin sözlerine yönelik yapılan paylaşımlar şöyle:

'SGK’nın acilen denetim yapmasını bekliyoruz'

"Dürümcü Emmi ‘ye gidenler bilir. Çalışanlar çoğunlukla Özbek ve Türkmendir. Bunlara 8.400 TL maaş mı veriyor? Maaşları SGK’ya ne kadar bildiriliyor? Çalışma izinleri var mıdır? SGK’nın acilen denetim yapmasını bekliyoruz!"

'Reklam kokan hareketler bunlar'

"8400tl garsona maaş veriyormuş adam bulamıyormuş işimi bıraksam komiksiniz Türkiye şartlarında bunca işsiz varken atanamayanlar beklerken bimde A101 üniversite okumuş gençlerimiz çalışırken ettiği cümleye bak. Reklam kokan hareketler bunlar Çıkın çıkın gidin Dürümcü Emmi"

'İşyerimi devredeceğim'

"20 yıllık İşyerimi devredeceğim birini bulursam bende dürümcü emmi de çalışmak istiyorum."

"Ayrıldığım garson sevgilimin Dürümcü Emmi de 8400 TL maaş ile çalıştığını öğrenmişimdir..."

'Burnundan getirerek verdiğini iyi biliyoruz'

"Dürümcü Emmi 8400 tl maaşa işçi bulamıyormuş, tr şartlarında bu parayı normal bir işte kimsenin vermediğini, fazla para vermemek için afgan, suriyeli çalışan çokluğundan anlıyoruz, verse bile anasından emdiği sütü burnundan getirerek verdiğini iyi biliyoruz, o yüzden boş kasma !"

'Bunların hayatları yalan'

"Millet asgari ücrete iş bulamıyor bu herif 8400tl ile garson bulamadığı yalanını söylüyor. Bunların hayatları yalan. 6000 tl veriyormuş iyi para ama onu da iş karşılığı değil, hayatı karşılığında veriyormuş. İşçisi bütün hayatını buna adayacak, köle olacak da öyle. Dürümcü Emmi"