Financial Times’tan Erdoğan analizi: Türkler temkinli yaklaşıyor

Financial Times’tan Erdoğan analizi: Türkler temkinli yaklaşıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği yeni planı değerlendiren İngiliz Financial Times, "Ankara sokaklarında bu yeni ürünler ile ilgili kafa karışıklığı var. Türkler, bu plana temkinli yaklaşıyor" yorumunu yaptı.

Financial Times, Türk Lirası’ndaki değer artışı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın planını analiz etti ve bu planın Türkiye’de nasıl tepkiler aldığını okurlarıyla paylaştı.

erdogan.jpg

Laura Pitel ve Funja Guler imzalı haberde, “Türkler, Erdoğan’ın planına temkinli yaklaşıyor. Ankara sokaklarında, Türk Lirası’na güç vermesi planlanan yeni mevduat ürünleri kafa karışıklığı yarattı. Türkiye’nin başkentinde Türkler devlet destekli iki ürün ile ilgili emin değil” yorumu yapıldı.

Gazeteye konuşan ve uzun bir süredir AKP seçmeni olduğunu söyleyen 60 yaşındaki bir kadın, “Bu plan benim için çok karmaşık, ben bunu düşünmem bile” diyerek altınlarını evde tutacağını söyledi. Hükümet yetkililerinin, milyarlarca dolar değerindeki altının “yastık altında” olduğunu söylediği haberde, konuşan bir banka çalışanı ise müşterilerinin telefonla arayıp bu yeni plan hakkında bilgi aldığını dile getirdi. İsmini açıklamayan bankacı, “Bence birkaç gün düşünüp öyle karar verecekler” ifadesini kullandı.