Altın düşmeye devam ediyor! İşte son fiyatlar

Altın düşmeye devam ediyor! İşte son fiyatlar
Gram altın fiyatları kur korumalı mevduat planının dün resmen uygulamaya başlamasıyla birlikte 700 liranın altını gördü. Çeyrek altın ise 1100 lira seviyelerinde seyrediyor.

Gram altın fiyatları 23 Aralık Perşembe günü kaydedilen güncel verilere göre 688 lira alış ve 730 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

Çeyrek altın fiyatları 23 Aralık Perşembe günü kaydedilen güncel verilere göre 1115 lira alış ve 1140 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

altin.jpg

Küresel piyasalarda yükselen altın fiyatları Türkiye'de düşüşte

Altın fiyatları, Omikron varyantına dair endişelerin azalması ve doların zayıflamasıyla yeniden 1.800 doların üzerine tırmandı. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki yükselişe rağmen dolar kurundaki gerilemeyle 700 TL’nin altına indi.

Dolar, Omikron vakalarının artmasına rağmen hastaneye yatma riskinin daha düşük olmasıyla hızlı bir düşüş yaşadı. Doların en çok işlem gördüğü para birimlerine karşı performansını ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi çarşamba günü yüzde 0,5 civarında düşüş kaydederek 1.186 seviyesinden 1.179’a geriledi.

Philip Futures Emtia Müdürü Avtar Sandu ise altın piyasalarında momentumun azaldığını ve yıl sonuna kadar fiyatların konsolide olacağını düşündüğünü söyledi. Sandu, “Altın 1.810-1.760 dolar arasına sıkışmış durumda. Gümüş ve diğer değerli metaller de Omikron endişelerinin geçmesiyle yatırımcıların odağında” diye ekledi.