Salçanın küflenmesini engelliyor, sadece 1 tatlı kaşığı eklemek bile yeterli

Salçanın küflenmesini engelliyor, sadece 1 tatlı kaşığı eklemek bile yeterli
Salça, Türk mutfağında çokça kullanılır. Bazen marketten alınan salçalar veya ev yapımı salçalar küflenebiliyor. İşte bu sorunu ortadan kaldıran bir aşçılık sırrı var

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan salça sadece Türkiye'de değil İran, Suriye, Irak, Balkanlar ve Azerbaycan'da da çokça tüketilmektedir.

Salça, başta domates ve kırmızı biber olmak üzere çeşitli sebzelerin ezilerek suları çıkarıldıktan sonra kaynatılarak elde edilen püre halindeki yiyecek malzemesi olarak bilinmektedir.

Salça yaz aylarında daha bol ve lezzetli olan sebzelerin kışın kullanılmak üzere saklanması için yapılmaktadır.

Eskiden büyüklerimiz salçayı kendileri yapardı. Şimdilerde ise marketlerden alınan salçaları daha çok tercih ediyoruz.

Ancak marketlerden alınan salçalarda bazen küflenme sorunu olabiliyor. Bu sorunu ortadan kaldıracak en etkili yöntemlerden birinden bahsedeceğiz sizlere.

3-002.jpg

Fotoğraf: Tarifsiteniz.com

ZEYTİNYAĞI MUCİZESİ!

Canan Karatay'ın zeytinyağının faydaları konusunda çok sayıda açıklaması bulunuyor. Zeytinyağı için anne sütünün aynısıdır diyor. Zeytinyağının aslında başka bir mucizesi daha var. Koruyucu özelliği var.

Salçanın küflenmesini önlüyor..

Her kullanımda salçanın üzerine bir miktar zeytinyağı aktarın. Zeytinyağı salçanın küflenmesini engelleyecektir. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklemek salçanızı koruyacaktır.

KARBONAT EKLEMEYİN!

Öte yandan bazı aşçılar karbonat önermektedir. Ancak bunu sakın denemeyin. Karbonat alkali bir mineraldir. Yemeğe veya salçaya eklendiğinde domatesin asidini, yani salçanın ekşi tadın kaynağını nötralize eder.

Salçanızı korumayı sağlayacak en etkili yöntem zeytinyağıdır. Bu yüzden başka herhangi bir madde eklemenize gerek yoktur. Mümkünse salçanızı cam kavanozda muhafaza edin. Marketten aldığınız teneke kutuların kapağı bazen çıkarıldıktan sonra kullanılamayacak hale gelebiliyor. Bu yüzden salçanızı cam kavanoza ekleyin ve üzerine de zeytinyağı ilave ederek ağzını kapatın. Salçanızın kapağını açtıktan sonra mutlaka buzdolabına kaldırın.

KÜFLENEN SALÇA TÜKETİLİR Mİ?

Bir başka soru da küflenen salçanın tüketilip tüketilmeyeceğiyle ilgili. Küflü salça üzerindeki küfün alınmasının ardından tüketilebilir. Salçanın sadece üst katmanı küflenir. Küf içerdeki kısma nüfuz etmez. Bu yüzden küfü alındıktan sonra hiçbir sorun kalmayacaktır. Ancak küf miktarı fazlaysa o salçanın tüketilmesi önerilmez.

İlgili Haberler