Biber dolmasının daha da lezzetli olmasını sağlıyor. Dağılmayı önleyen tarif sırrı

Biber dolmasının daha da lezzetli olmasını sağlıyor. Dağılmayı önleyen tarif sırrı
Biber dolması yaparken dağılmasını önlemek aslında çok kolay. Tüm usta aşçılar biber dolması yaparken bu tarif sırlarını uyguluyor. İşte biber dolması yaparken işinize yarayacak aşçılık sırları..

Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir biber dolması. Biber dolması, dolmalık veya kapya biberi içerisine bulgur ya da pirinç başta olmak üzere yöresine göre değişen diğer iç malzemeleri konarak yapılan lezzetli bir yemektir. Zeytinyağlı biber dolması ya da kıymalı biber dolması şeklinde farklı çeşitleri bulunmaktadır. Biber dolması yaparken lezzetini artıran bazı püf noktalar bulunuyor.

BİBER DOLMASININ DAĞILMAMASI İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER

Sosunuzu dolmaların üzerinde gezdirdikten sonra bir tabak mutlaka kapatın. Dolmalarınızın üzerine kapatacağınız kapak sayesinde dolmalar dağılmadan pişecektir.

Dolmanızın içerisine ekleyeceğiniz pirinçlerin iyi pişmiş olması için mutlaka öncesinde sıcak suda bekletin.

Kusursuz bir dolma için dolmanızda kullanacağınız zeytinyağının organik olmasına dikkat edin.

Dolmanız piştikten sonra kapağını komple açmayın. Hafif aralık bırakacak şekilde dolmanızın kapağını açın böylelikle dolmanızın kurumasını önlemiş olacaksınız:

Harcı hazırlarken harç içerisinde kullanacağınız ürünlerin taze olmasına dikkat edin. Buna soğan ve yeşillikler de dahildir.

Dolmaları doldururken biraz boşluk kalacak şekilde doldurun. Çok fazla doldurur ve ideal sınırı geçerseniz dolmanın taşmasına neden olabilirsiniz.

Dolmaları dizerken dikkat edin, Yatay yerine dikey şekilde dizin..

Dolmaların iyi pişmesi için pişirme aşamasına da dikkat etmek gerekiyor. Kaynayana dek orta ateşte pişirin ve kaynama başlayınca kısık ateşte pişirin. Yüksek ateşte pişirmek dolmaların dibinin yanmasına ve içinin de çiğ kalmasına yol açabilir

Dolmalarınız piştikten sonra üzerinde bir miktar zeytinyağı gezdirin. Böylelikle dolmalarınızın kuru olmasını önlemiş ve lezzetine de lezzet katmış olursunuz. Biber dolması yaparken iç malzemelerin taze olmasına dikkat edin. Dolmanızı yaptıktan sonra en geç iki gün içerisinde tüketmeye dikkat edin. Dolmanızı iyice ılıdıktan sonra mutlaka buzdolabında muhafaza edin.

DİP NOT:

Dolmanın içinin lapa olmasını istemiyorsanız dikkat etmeniz gereken bir püf nokta daha var.

Dolma ve sarma iç harcı için kullanacağınız pirincinizi ılık suda bekletip yumuşatın ve nişastasından arındırmak için birkaç defa mutlaka sudan geçirin. Mümkünse bir gece önceden pirinci suda bekletmek daha sağlıklıdır.

Bu sayede dolmanın içinin sert kalmasını önlersiniz. Zeytinyağlı sarma ve dolmanın daha lezzetli olması için sızma zeytinyağı kullanmak gerekmektedir. Biber dolması yaparken sizler de bu tarif sırlarını uygulayabilirsiniz.

İlgili Haberler