Öğrenince her sabah yapacak ve artık dışarıdan almayacaksınız; Yumuşacık simit poğaça
Bugün sizlere kahvaltılarda kullanabileceğiniz veya 5 çaylarında misafirlerinize ikram edebileceğiniz lezzetli simit poğaçanın tarifini vereceğiz. Bugüne kadar açıkçası simit poğaçayı deneyenler pişman olmadığını söylüyorlar.
Simit ve Poğaça Türk mutfağının kahvaltılarda vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.
Vereceğimiz bu tarifle hem Simit hem de Poğaçayı birleştirmiş olacaksınız. Oldukça kolay bir şekilde yapılan Simit Poğaça belki de kahvaltılarda vazgeçilmeziniz olacak tariflerden biri olacaktır.
Yapılışı son derece de basit olan Simit Poğaçanın püf noktaları ise aslında çok basit.
İlk olarak Malzemelerimizi paylaşalım..
1 su bardağı kadar ılık su
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
1 çay bardağı kadar süt
1 adet yaş maya ve 1 tatlı kaşığı kadar şeker
1 tatlı kaşığı kadar tuz
2 yemek kaşığı kadar sirke
4 su bardağı kadar un + yarım çay bardağı kadar un
İçi için malzemeler:
Kaşar peyniri veya istediğiniz peynir
Simitlerin üzeri için malzemeler:
1 su bardağı kadar susam
yarım su bardağı kadar pekmez + yarım su bardağı kadar su karışımı
Simit poğaçanın tarifi
İlk olarak 1 su bardağı ılık suyun içerisinde yaş mayayı ezin ve 5 dakika kadar yeterince bekletmeniz gerekmektedir. . Sonrasında da Derin bir yoğurma kabına 3 su bardağı kadar unu alıp ardından da Maya, süt ve sıvı yağı ilave ederek iyice yoğurmalısınız. Yoğurma işleminin Sonrasında da Tuz, şeker, sirke ve 1 su bardağı kadar daha unu ilave ederek hamuru yoğurmaya iyice devam edelim.
Simit poğaçamızı artık yapma işlemine geçiyoruz. Ve bu işlemin hemen Ardından Hamuru toplayıp üzerini bir bez ile iyice örtün.
Yarım saat kadar ılık bir yerde iyice hamuru güzelce dinlendirin.
Mayalanmış olan hamurunuzu mandalina büyüklüğünde bezelere güzelce ayırın.
Mandalina büyüklüğündeki Ayırmış olduğunuz Bezeleri hafifçe unladığınız tezgahta çay tabağından biraz daha ufak olarak bastırmadan açın.
Hamurun Ortasına iki parça kaşar peyniri koyun ve sonrasında güzelce kapatın.
Fırınlanmak üzere Hazırlamış olduğunuz simidi önce pekmezli suya ardından da susama iyice bulayın.
Ve malzemelerini doldurarak tam ayarında Hazırladığınız simitleri kağıt serilmiş fırın tepsisine 3-4 santim aralıklarla boşluk bırakarak diziniz..
Bu işlem sonrasında daha iyi pişmesi için Tepside 15 dakika kadar daha mayalanmaya bırakın.
Tepsi mayalanması biten simitlerin üstüne sonrasında da bir bıçak veya çatal yardımıyla isteğinize göre çizik açın
Yaklaşık 200 derecelik önceden ısıtılmış olan fırında nar gibi kızarıncaya kadar simit poğaçanızı pişirin.
Simit Poğaça tarifimiz işte bu kadar. Posta gazetesi tarafından paylaşılan Simit Poğaça tarifi ölçülerinin tam ayarında olması nedeniyle tutan tariflerden biridir. Sizlerde Simit Poğaça tarifini arkadaşlarınızla paylaşabilir ve onların da yararlanmasını sağlayabilirsiniz. -Solmeydan.com-