Canan Karatay usulü lahana ile yapılan börek... Bir tepsi nasıl bitiyor anlaşılmıyor

Canan Karatay usulü lahana ile yapılan börek... Bir tepsi nasıl bitiyor anlaşılmıyor
Canan Karatay genelde hamur işi tüketilmesini önermemektedir. Özellikle şeker ve hamur konusunda bir çok uyarısı da bulunur. Ancak Canan Karatay'ın sevdiği bir sebze var. Lahanadan bahsediyoruz. Hatta Karatay'a göre lahana dünyanın en sağlıklı gıdalarından biridir. Canan Karatay geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada lahana ve lahana turşusunun mutlaka tüketilmesini tavsiye etmişti.

Hamur işi yemesi yasak olanların bile rahatlıkla tüketebileceği börek tarifi paylaşıldı. Lahana ile yapılan börek son dönemde en popüler börek tariflerinden biri olma özelliğini taşıyor.

Genelde Canan Karatay tarafından yapılan açıklamalarda böreklerden uzak durulması tavsiye ediliyor.

Canan Karatay usulü bir börek tarifinin de olduğu bildirildi. Hürriyet gazetesi tarafından yayınlanan dikkat çeken bir tarifte hem sağlıklı hem de lezzetli lahana ile yapılan börek tarifinin ayrıntıları paylaşıldı.

İlk başta herkesin çok şaşırdığı bir tarif olsa da hamursuz ve oldukça hafif olması tercih nedeni olmasını sağlıyor.

Lahanalı börek Yapımı için malzemeler


1 adet küçük boy beyaz lahana yoksa büyük boy lahananın yarısı
1 adet orta boy yumurta
2 yemek kaşığı kadar un
2 su bardağı kadar süt
2 çay bardağı kadar sızma zeytinyağı
Ve Bir avuç içi kadar beyaz peynir

Lahanalı börek İçi için:

1 adet orta boy kuru soğan
500 gram kadar kıyma
Ve 1 adet havuç

6 Kişilik olan Karatay usulü börek tarifimiz için malzemeler bu şekildedir. Şimdi sizlerle tarifimizin yapılışını paylaşacağız.

Karatay usulü lahanalı börek tarifinin aşama aşama yapılışı.


İlk olarak börek için kullanacağımız Lahanayı az suda haşlayın. Ve ardından Bir bezle kurulayarak suyunu iyice lahananın alın.

Ardından börek içinde kullanacağınız Peyniri ezin. Süt, zeytinyağı, yumurta, peynir ve unu iyice karıştırarak börek harcınız hızlı bir şekilde hazırlayın.

İnce ince olacak şekilde Soğanları kıyın, ardından havuçları rendeleyin. Kıyma, soğan ve havucu beraber olarak pişirin. Bu içe arzu ederseniz zencefil ve karabiber gibi baharatlarda ekleyebilirsiniz.

Devamında da 1 kat lahana, üstüne börek harcı, 1 kat lahana, üstüne börek harcı ve ortasına kıymalı harç gelecek şekilde, lahanayı yufka gibi kullanarak böreğinizi hazırlayın.

Sonrasında da 180 derecede ısıtılmış fırında ortalama 40 dakika kadar, harç katılaşıncaya kadar iyice böreğinizi pişirin.

Lahanalı börek tarifimiz işte bu kadardır. Lahanalı börek tarifini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. - Solmeydan.com

İlgili Haberler