Mercimek ve bulguru böyle pişirirseniz çok daha lezzetli oluyor.. İlk kez deneyen bile hayran kalıyor

Mercimek ve bulguru böyle pişirirseniz çok daha lezzetli oluyor.. İlk kez deneyen bile hayran kalıyor
Türk mutfağının en çok tüketilen besinlerinden biri olan mercimek ve bulgurla ilgili bilmeniz gereken pişirme önerisi;

Türk mutfağının en çok tüketilen besinleri arasında yer alan mercimekli bulgur pilavı bir çok kişi tarafından bilinmiyor. Anadolu illerinde çokça yapılan bu yemek daha çok ülkemizde ''Sivas, Kayseri, Diyarbakır, Erzurum, Van'' gibi illerde yapılıyor. Tarifsiteniz.com sitesinde yer alan bir içerikte; Herkesin severek tüketeceği mercimekli bulgur pilavıyla ilgili bir tarif paylaşıldı.

Peki mercimekli bulgur pilavının tarifi nasıldır?

İşte tane tane olan mercimekli bulgur pilavıyla ilgili bilmeniz gerekenler.

Malzemeler:

6 kişilik

2 su bardağı pilavlık bulgur

1 çay bardağı yeşil mercimek

500 gram kuzu eti (iri parça)

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yarım demet taze soğan

Tuz

.jpg

Yeteri kadar su ya da et suyu

Hazırlanışı: Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın. Sıvıyağı bir tencereye alıp iki doğranmış taze soğanı hafifçe kavurun. Üzerine yıkanıp süzülmüş bulguru ilave edin ve 5 dakika kavurun. Daha sonra et, haşlanmış mercimek ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Mercimekli bulgur pilavını neyle servis etmelisiniz?

Yanına en iyi gidecek içecek ayrandır. Acı biber turşusu ve birazda lahana turşusuyla mercimekli bulgur pilavınızı servis edebilirsiniz. Şimdiden herkese mercimekli bulgur pilavı afiyet olsun.

İlgili Haberler