Börek pişirirken lezzetini artırmak için 4 mutfak tüyosu! Mutlaka uygulayın

Börek pişirirken lezzetini artırmak için 4 mutfak tüyosu! Mutlaka uygulayın
Börek pişirirken lezzetini artıran mutfak tüyosu. Börekler bu pişirme tüyosu sayesinde çok daha çıtır ve çok daha lezzetli oluyor! İşte bilmeniz gerekenler

Börek denince akla göçmen mutfağı ve balkanlar gelir. Uskuphaber.com sitesinde yer alan bir içerikte; Çıtır çıtır börekler için 4 mutfak tüyosu paylaşıldı. İşte lezzetli börekler pişirmenizi sağlayacak 4 püf nokta..

İşte çıtır çıtır ve kabaran böreğin püf noktaları

Tüyo 1

Böreğinizi hazırladınız ve fırına vermeye hazır. Ama kabaran bir börek istiyorsanız tepsinizi hemen fırına sürmeyin. En az 15 dakika buzdolabında dinlendirin. İdeali 1-2 saat tabi.. Eğer vaktiniz varsa mutlaka en az 1-2 saat buzdolabında dinlendirin ve buzdolabında çıkartır çıkartmaz fırına sürün.

Tüyo 2

Eğer böreğinizin çıtır çıtır ve nar gibi kızarmış olmasını istiyorsanız tepsinizi fırına sürmeden önce üzerine mutlaka yumurta sürün. Eğer yumurta kullanmak istemezseniz de 2 yemek kaşığı yoğurdu yarım çay bardağı zeytinyağı ile karıştırın ve böreğinizin üzerine sürün. Bu yöntem de böreğiniz çıtır mı çıtır yapacaktır.

1533.jpg

Tüyo 3

Hürriyet'te yer alan habere göre: süt ve sıvı yağı eşit miktarda karıştırın ve yufka katları arasına sürüp, böreğinizi bu şekilde pişirin bu yöntem sayesinde böreğiniz çok daha lezzetli olacaktır.

Tüyo 4

-- En etkili harçlardan biri ise sirkeli harçtır. Sirkeli harcı hazırlarken, bir kap içinde yarım su bardağı kadar sıvı yağ, biraz un ve tuzu iyice karıştırın. Ardından un ile eşit miktarda sirke ekleyip, boza kıvamına gelene kadar çatal yardımıyla çırpın. Sonrasında bu harcı yufkaların arasına sürüp, böreğinizi bu şekilde pişirin. Sirkeli harcı kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, hızlı bir şekilde hareket etmektir. Çünkü eğer hızlı davranmazsanız, harcınız katılaşıp, istemediğiniz bir kıvama gelebilir.

İlgili Haberler