Filenin Sultanları ezdi geçti Panzerleri yerle bir etti: Sıradaki rakip belli oldu

Avrupa Şampiyonası'nda bir kez daha tarih yazdık. Filenin Sultanları Panzerleri ezdi geçti. Sıradaki rakibimiz belli oldu.

Halk TV sizin sesiniz! Tıklayın güvenilir kaynağınıza ekleyin
Spor Servisi
Spor Servisi Editör
Filenin Sultanları ezdi geçti Panzerleri yerle bir etti: Sıradaki rakip belli oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, CEV Trendyol 2026 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Almanya’yı 3-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

ALMANYA'YI YIKTIK

Son 16 turunda Azerbaycan’ı 3-0 ile geçen Ay-Yıldızlılar, çeyrek finalde Almanya karşısında da üstün bir oyun sergileyerek adını son dört takım arasına yazdırdı.

  • Almanya: 1 - Türkiye: 3
  • Salon: Sinan Erdem
  • Hakemler: Vanya Parvanova (Bulgaristan), Bartlomiej Adamczyk (Polonya)
  • Almanya: Alsmeier, Weitzel, Weske, Grozer, Cekulaev, Straube (Cesar, Nestler, Kohn, Kindermann, Strubbe, Orthmann, Schoelzel, Jatzko)
  • Türkiye: Hande Baladın, Zehra Güneş, Vargas, İlkin Aydın, Eda Erdem, Elif Şahin (Gizem Örge, Saliha Şahin, Eylül Akarçeşme, Derya Cebecioğlu, Cansu Özbay, Yaprak Erkek)
  • Setler: 18-25, 25-22, 18-25, 22-25
  • Süre: 122 dakika (28, 32, 25, 37)

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Trendyol 2026 Avrupa Şampiyonası'nda Almanya'yı 3-1 yenerek yarı finale yükseldi.

Vargas ile karşılaşmaya iyi başlayan ay-yıldızlı takım, 15-10 öndeyken Almanya'ya ikinci molasını aldırdı. Rakibinin farkı azaltmasına izin vermeyen A Milli Takım, birinci seti 25-18 kazandı.

Almanya, ikinci sete iyi başladı. Savunmada rakibine karşılık veremeyen milliler, 6-1 geriye düştü ve bu sette ilk mola talebi Türkiye'den geldi. Molanın ardından toparlanan A Milli Kadın Voleybol Takımı, farkı kapatmaya çalışsa da Almanya sayılar bulmayı sürdürdü. Ay-yıldızlı takım, file önünde kaptan Eda Erdem, çaprazda Derya Cebecioğlu ile farkı 2 sayıya düşürse de kritik anlarda hata yapmayan Almanya, seti 25-22 önde bitirdi ve skoru 1-1'e getirdi.

Üçüncü set dengeli bir oyunla başladı. Taraftar desteğini arkasına alan milliler, bu sette daha az hata yaptı. A Milli Takım, 7 sayılık (7-14) üstünlük yakaladı ve Almanya mola aldı. İyi oyununu devam ettiren ay-yıldızlılar, üçüncü seti 25-18 üstün tamamladı ve durumu 2-1 yaptı.

Dördüncü set çekişmeli geçti. Vargas'ın etkili servisleri ve sayılarıyla milliler skoru 16-13'e getirdi ve rakibine mola aldırdı. Moladan dönüşte Almanya, üst üste 3 sayı buldu ve eşitliği (16-16) yakalayınca bu kez A Milli Takım molaya gitti. Bu andan sonra 5-0'lık seri bulan Türkiye'de son bölümde Vargas yeniden performansıyla ön palan çıktı ve ay-yıldızlılar seti 25-22, maçı da 3-1 kazanarak yarı finale yükseldi.

Ay-yıldızlı takım, 5 Eylül Cumartesi günü Sırbistan ile finale çıkmak için mücadele edecek.

RAKİP SIRBİSTAN

Filenin Sultanları, yarı finalde Sırbistan ile karşılaşacak. Dev mücadele 5 Eylül 2026 Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Kaynak: Halk TV Haber Merkezi
Filenin Sultanları Almanya