Polisi ayakta bekletip kerata tutturmuştu! Erdoğan o kaymakamı asaleten atadı

Polisi ayakta bekletip kerata tutturmuştu! Erdoğan o kaymakamı asaleten atadı
Cuma namazı çıkışı koruma polisine ayakkabıları ile bir kerata tutturan kaymakam vekili Mert Can Canga ile Cindy Bebek olarak ünlenen Tuğçe Orhan'ın, kaymakamlık görevine asaleten atamaları yapıldı.

Karabük’ün Yenice ilçesinde görev yapan kaymakam vekili Mert Can Canga, resmen Yenice Kaymakamı oldu. Karar, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlandı.

Samsun’un Ladik ilçesinde görev yapan sosyal medyada tarzı ile gündem olan Tuğçe Orhan da aynı şekilde Ladik Kaymakamı olarak atandı.

Canga, koruma polisine ayakkabısını ve kravatını tutturması nedeniyle tepki görmüştü. Cuma namazı çıkışında Canga’yı bekleyen koruma polisinin de “Emir kuluyum” demek zorunda kaldığı öğrenilmişti. Canga da sessizliğini bozarak polisi suçlamış, “Üzerine gereksiz bir vazife aldı” demişti.

hbcr-9pwiaa67hk.jpg

screenshot-2026-02-20-at-09-59-33-layout-1-20260220-19-pdf.png

CİNDY BEBEK OLARAK ANILAN İSİM DE KAYMAKAM OLDU

Ladik ilçesinde kaymakam vekili olarak görev yapan Tuğçe Orhan, sosyal medya kullanıcılarının diline düşmüştü. Cindy Bebek’e benzediğini söyleyen vatandaşlar, Orhan’ı sosyal medyada gündem yapmıştı.

screenshot-2026-02-20-at-10-00-39-layout-1-20260220-19-pdf.png

whatsapp-image-2025-10-27-at-120202.webp

Tartışmalara AKP’li isimler de girmişti. AKP Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, “Bir erkek kaymakam başarısıyla haber oluyorsa bir kadın kaymakam da başarısıyla haber yapılmalı. Güzellik kriteriyle değil. Son derece ayrımcı bir dil” diyerek yorumlara tepki göstermişti.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi