MHP'li Çintaş'ın Dosyasındaki MİT Raporlarının Detayları Ortaya Çıktı

MHP'li Çintaş'ın Dosyasındaki MİT Raporlarının Detayları Ortaya Çıktı
Tolga Şardan, Çintaş dosyasındaki MİT raporlarının ayrıntılarını açıkladı. Raporlar, 2017'den bugüne uzanan süreci kapsıyor. Çintaş'ın korunup korunmadığı merak ediliyor.

T24 yazarı Tolga Şardan, MİT'in 2017'de elde ettiği bilgilerin adli soruşturmaya dönüştürülmesi için neden 7 yıl beklendiğini sorguladı. Savcılık ve polisin zamanında işlem yapmadığını belirten Şardan, "Çintaş, savcılık ve poliste korundu mu?" sorusunu gündeme taşıdı.

MİT'İN RAPORLARINDA NELER VAR?

Şardan, MİT'in üç ayrı raporunda Mustafa Çintaş'la ilgili detaylı bilgilerin yer aldığını söyledi. İlk rapor, 15 Ağustos 2017 tarihini taşıyor ve AFYE Bitkisel Ürünler Şirketi'nin FETÖ/PDY bağlantılarını içeriyor. Şardan, "Mustafa Arslan'ın, şirketin gayri resmi sahibi olduğu ve örgütün 'Hususi' sorumluları arasında yer aldığı" bilgilerini paylaştı.

ŞİRKET SATIŞ PLANI VE YENİ TESPİTLER

MİT'in 10 Eylül 2017 tarihli ikinci yazısında Çintaş'ın şirketi satmayı planladığına dair bilgiler bulunuyor. Şardan, "Çintaş'ın, şirketin satışı sonucu elde edilecek parayı kendi amaçları doğrultusunda kullanacağı ifade edildi" dedi. Üçüncü yazıda ise, Çintaş'ın aktif görev aldığı AYFE adlı firmayla FETÖ'nün sivil imamları arasındaki bağlantılar ortaya konuyor.

MHP'DE AKTİF SİYASET SORUSU

Şardan, bu veriler ışığında FETÖ şüphelisi bir emekli TSK mensubu olan Çintaş'ın MHP içinde nasıl aktif siyaset yaptığına dair soru işaretlerini gündeme getirdi. "Kim ya da kimler aracılık yaptı?" diye soran Şardan, MİT'in 2017'de elde ettiği bilgilerin neden tam 7 yıl sonra adli soruşturmaya dönüştürüldüğünü sorguladı.

2017'DEN BU YANA KİMLER GÖREV YAPTI?

Şardan, 2017'den bugüne kadar gerek adliyede gerekse emniyette kimlerin görev yaptığını araştırmanın önemine dikkat çekti. Bu isimlere ulaşılması, özellikle Çintaş'ın korunup korunmadığı sorusunun yanıtının bulunmasına yardımcı olacağını vurguladı.