AKP kurmaylarını kara kara düşündüren 2025 sıkıntısı!

AKP kurmaylarını kara kara düşündüren 2025 sıkıntısı!
Yeni yasama dönemi öncesi AKP, anayasa çalışmalarını hızlandırıyor. Ancak kulislerde en çok konuşulan konu ekonomi. 2025 bütçesi ve ekonomik dengeler, siyasetin geleceğini şekillendirebilir. Peki, TBMM bu dönemde neye öncelik verecek?

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP'nin anayasa ve ekonomi planlarına dair önemli detayları aktardı. Babacan, köşe yazısında, yeni yasama döneminin başlıklarını oluşturacak konuların şimdiden tartışılmaya başlandığını belirtti. Babacan "İktidar partisi, başta anayasa çalışmaları olmak üzere, ekonomi ve bütçe konularına odaklanmış durumda," diye yazdı.

YANITSIZ ÇAĞRI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un parti yönetimlerinden anayasa önerileri istediğini vurgulayan Babacan, "Kurtulmuş’un turlarında istediği önerilerin hiçbirinin kendisine ulaşmadığı ortaya çıktı," dedi. AKP'nin bu süreçte bir uzlaşma komisyonu kurulmasına sıcak bakmadığını aktaran Babacan, "Partiler arasında anayasa konusunda samimiyet eksikliği var," ifadelerini kullandı.

YENİ PLAN

Babacan, ekim ayında STK’lar, dernekler ve meslek örgütlerine genel bir çağrı yapılmasının beklendiğini yazdı. AKP'de anayasa çalışmalarının, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında yürütüldüğünü belirten Babacan, "Yeni anayasa yolculuğu pek umut vermiyor," diye ekledi.

KOMİSYON KORKUSU

Anayasa konusunda bir uzlaşma komisyonu kurulmasının işin sürüncemede kalmasına neden olacağını belirten Babacan, AKP'nin farklı bir mekanizma üzerinde çalıştığını aktardı. "Kendi anayasa değişiklik önerinizi hazırlayıp getirin, daha sonra bu önerileri birleştirmek için ortak çalışma yapalım," önerisi üzerinde durulduğunu yazdı.

AKILLARDA EKONOMİ!

Babacan, AKP’lilerin asıl odaklandığı konunun ekonomi olduğunu vurguladı. 2025 bütçesinin kritik önemde olduğunu belirterek, "AKP’liler, 2025 yılının 2024’ten de zor geçeceğini, rahatlamanın 2026’da görülmeye başlanacağını iddia ediyorlar," ifadelerini kullandı.

TARTIŞMALI KARARLAR

Vergi borcu olanların listesinin yayınlanması gibi tartışmalı konuların masaya yatırıldığını belirten Babacan, enflasyon muhasebesi konusunda da iş dünyasının itirazlarına dikkat çekti. "1,5 milyon gelir ve kurumlar vergisi mükellefi, enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkartıldı," diye yazdı.

Babacan, yazısında, alınan kararların kağıtta durduğu gibi durmadığını ve her kesimin tepkileri nedeniyle revize edilmek zorunda kaldığını vurguladı. "Siyasetçiler, bu karmaşık gündemle Ankara’ya dönüyor," ifadelerini kullandı.

Kaynak:Gazete Pencere

Etiketler :