Vücudu en iyi alkalize eden bitki

Vücudu en iyi alkalize eden bitki
Bu bitki, vücudu herhangi bir alkalize edici gıdadan daha iyi alkalize eder.aynı zamanda içindeki B-karoten aynı zamanda güçlü bir antioksidandır ve sağlıklı cilt ve mukoza zarlarını destekler.

Doktor bu bitkinin birçok bahçıvanın bahar aylarında yabani ot olarak mücadele ettiği karahindiba olduğunu söylüyor.

"Alkalileştirmede lider karahindibadır. Onu topluyorum, hemen salata yapıyorum (diğer yeşil yapraklarla birlikte), geri kalanını kurutuyorum ve sürekli olarak çeşitli yemeklere ekliyorum", diye açıklıyor uzman.

karahindiba-cayi-aralik-2021.webp

Doktor, "ARVI ve grip deneyimini kolaylaştırmak için vücutta virüsler ve bakteriler için elverişsiz koşullar yaratmak gerekiyor" diyor.

Gerçek şu ki patojenler alkolün, etin, kahvenin, çayın, fast food gibi abur cuburların ve şekerli gazlı içeceklerin yarattığı asidik ortamı severler. Ancak virüsler alkaliden korkar çünkü içinde çoğalamazlar. Bu nedenle alkalileştirici gıdaların tüketilmesi son derece önemlidir.

Doktor, tüm taze sebzeler, yeşil sebzeler ve turpgillerden oluşan sebzeler (brokoli, salatalık, kereviz, lahana), taze meyveler, kuruyemişler ve tohumlar, tahıl ve fasulye filizi, peynir, zerdeçal, zencefil, karanfil, sarımsak ve soğanın tüketilmesini öneriyor.

KARAHİNDİBANIN DİĞER FAYDALARI

Karahindibanın birçok yararlı özelliği vardır - sindirimi etkiler, iştahı etkiler, kolleretik özelliklere sahiptir. Karahindibanın choleretic etkisi, içinde bulunan taraxacerin glikozitinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle kolesistit ve kolelitiazis tedavisinde kullanılır.

karahindiba-faydalari.jpeg

İçindeki B-karoten aynı zamanda güçlü bir antioksidandır ve sağlıklı cilt ve mukoza zarlarını destekler.

Yüksek C ve P vitamini içeriği, karahindibanın varisli damarlar ve trombozda kullanılmasına izin verir. Aynı zamanda idrar üretimini artıran idrar söktürücü özelliklere sahip olmasının yanı sıra hipotonik ve bakteri yok edici özelliklere de sahiptir.

Diyabetli hastalarda bitki şeker seviyesini düşürür ve bağırsak mikroflorasının işleyişini normalleştirir. Bunun nedeni, bir tür çözünür lif olan inülin içeriğidir. Ayrıca karahindiba A, K vitaminleri, B grubu, demir, potasyum, kalsiyum ve manganez içerir.

Diş eti iltihabı ve periodontit gibi diş eti hastalıklarına sıklıkla iltihaplanma eşlik eder. Karahindiba, polifenoller ve flavonoidlerin varlığından dolayı antiinflamatuar özelliklere sahiptir.

Karahindibanın bileşiminde yer alan bileşenler diş minesini güçlendirir. Bu çürüklerin önlenmesi ve genel diş sağlığı açısından önemlidir. Bitki özleri de doğal beyazlatmaya yardımcı olur. Kahve, çay ve diğer içecek veya yiyeceklerin bıraktığı diş lekelerini azaltırlar. Karahindiba bazlı solüsyonlar gargara olarak veya diş macununa katkı maddesi olarak kullanılabilir.

Önemli: Makale dengeli beslenmenin ve bir uzmana danışmanın yerini almaz!

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi