Damarları matkap gibi açan baharat. Üstelik burnumuzun dibindeymiş
Doğu ve Güneydoğu illerimizde sıklıkla kullanılan isot tam bir mucize çıktı. Damar tıkanıklığı başta olmak üzere bir çok rahatsızlığa iyi gelen isotla ilgili işte herkesin bilmesi gereken bilgiler.
KANSER HÜCRELERİNİ BOMBALIYOR
Bağışıklık sistemini güçlendirerek sindirimi kolaylaştıran isot, kemik gelişimine de yardımcı oluyor. İsotun vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olan isotun gece körlüğü ve kansere iyi geldiği de biliniyor.
Yeniçağ'da yer alan habere göre; İsotun antioksidan özelliği bulunuyor. Bu özelliği nedeniyle damarların sertleşmesini ve tıkanmasını önlüyor. Bu sayede kalp hastalığına yakalanma riski düşüyor.
ŞEKER HASTALARINA TAVSİYE EDİLİYOR
İsot kandaki şeker oranını dengeleyerek yükselmesini ya da düşmesini engeller. Bu yüzden şeker hastaları da rahatlıkla tüketebiliyor. İsot metabolizmayı hızlandıran bir baharat. Bu nedenle kilo vermek isteyenler için vazgeçilmez bir nimet...
KIŞ AYLARINDA TAM KORUMA SAĞLIYOR
Kış mevsiminde vücut, enfeksiyonlara daha açık hale gelir. Bulaşıcı hastalıkların neden olduğu enfeksiyonlardan kurtulmak ve vücutta yol açtığı iltihapların kurutulması için isot kullanılır. Bu baharatın iltihap çözücü ve ağrı kesici etkisi bulunur. Diş ve romatizma ağrılarının azalmasını sağlar. Krampları giderici etkisi de bulunur. Vücudu mikroplara karşı korur.
PEKİ İSOT NASIL KULLANILIR?
Mynet.com'da yer alan bir içerikte; İsotun nasıl kulanılacağına dair bilgiler paylaşıldı.
- Pul biberine benzeyen tadı ve yapısından ötürü, pul biber kullanılan her yemeğe rahatlıkla az miktarda isot kullanılabilir. Böylece yemekler daha lezzetli hale gelir.
- İsotun, mikrop kırıcı özelliği sayesinde mikrop kapma riski taşıyan ve yara olan bölgelere zeytin yağı ile karıştırılarak sürülür.
- Kış mevsiminde, soğuk algınlığı ve enfeksiyonlardan korunmak için yapılan bitki çaylarının içerisine bir miktar isot konularak bu hastalıklara karşı korunmayı sağlar.