Canan Karatay Haklı Çıktı: Çayı Böyle İçerseniz Zehire Dönüşüyor

Canan Karatay Haklı Çıktı: Çayı Böyle İçerseniz  Zehire Dönüşüyor
Prof. Dr. Canan Karatay, Türkiye'nin en sevilen içeceklerden biri olan çayla ilgili yaptığı açıklamasında yemeklerden sonra içilmemesi gerektiğini vurgulamıştı. Karatay ile benzer ifadeler kullanan Diyetisyen İpek Ağaca, yemek sonrasında çay içmenin zararlarını açıkladı.

Çay, Türkiye'nin en sevilen içeceklerinden biri olmasıyla biliniyor. Ancak dikkatli tüketilmemesi halinde çay, en büyük zehirlerden biri haline dönüşmekte.

CANAN KARATAY UYARMIŞTI: "YEMEKTEN SONRA ÇAY İÇİLMEZ"

Katıldığı bir canlı yayında konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme üzerine altın değerinde açıklamalarda bulunmuş ve çayla ilgili dikkat çeken bir uyarı yapmıştı.

Demir emilimini azalttığı gerekçesiyle Karatay, yemekten sonra çay içilmemeli ifadelerini kullanırken, yine yaygın bir alışkanlık olan yemekten sonra maden suyu içmenin ise vücuda herhangi bir zararının olmadığını belirtmişti.

cay-1.jpg"EN SAĞLIKLI KAHVE TÜRK KAHVESİDİR"

Bozulan ağız tadı için kaya tuzu gargarası yapılmasını tavsiye eden Karatay, kaya tuzunun şeker yeme isteğini azalttığını aktardı. Hazır şuruplu ve kremalı kahveler konusunda ise Karatay, “En sağlıklı kahve sade Türk kahvesidir” demişti.

CANAN KARATAY HAKLI ÇIKTI

Canan Karatay'a benzer bir açıklamaya yapan Dyt. İpek Ağaca, çay tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında açıklamalarda bulundu.

ÇAYI MUTLAKA BÖYLE İÇİN

-Çayı yemekten en az 1 saat sonra için

Yemekten en az 1 saat sonra tüketilen çay ve kahvenin demir emilimini etkilemediği bilinmektedir. Peki demir yeteri kadar alınamaz veya vücut tarafından kullanılamazsa ne olur?

cay-3.jpgDemir eksikliğinde anemi dediğimiz kansızlık oluşabilmektedir. Anemi, ülkemizde çok sık görülen bir sağlık sorunudur. Ekonomik durum, beslenme alışkanlıkları ve daha pek çok etken kansızlığın meydana gelmesinde rol almaktadır.

Tabi bu etkenlerden biri de çaya olan düşkünlüğümüz diye düşünüyorum.

Demir eksikliğine dayalı kansızlıkta, renk solukluğu, halsizlik, yürüyüş ve hareketlerde isteksizlik, efora tahammülsüzlük görülmektedir.

Etiketler :