Yükselir'den Sancak'a Olay Yaratacak Sözler!

Yükselir'den Sancak'a Olay Yaratacak Sözler!
Sevilay Yükselir'den Ethem Sancak'a "Oğlumun babasını işten çıkarması bir Hz. Ali yolu değil, olsa olsa Hz. Ali'nin evlatlarına zulmeden Yezid'in yoludur!”7 Haziran seçimlerinde HDP’ye oy vereceğini açıklamasının ardından...

Sevilay Yükselir'den Ethem Sancak'a "Oğlumun babasını işten çıkarması bir Hz. Ali yolu değil, olsa olsa Hz. Ali'nin evlatlarına zulmeden Yezid'in yoludur!”

7 Haziran seçimlerinde HDP’ye oy vereceğini açıklamasının ardından AKP’nin yayın organı Sabah gazetesinden kovulan Sevilay Yükselir, Facebook hesabından açıklama yaptı. Yükselir yaptığı açıklamada, kendisinin gazeteden kovulmasının ardından Sabah gazetesinde çalışan eşinin de bir gün sonra işten çıkarıldığını belirtti.

Açıklamasında “Sabah Gazetesi ve aynı grup içerisinde yer alan aHaber televizyonu 7 Haziran seçimleri sürecinde HDP’yle ilgili almış olduğum tavır nedeniyle benimle yollarını ayırma kararı aldı” diyen Yükselir şöyle devam etti:

“HDP’yle ilgili tavrımın AK parti tabanında olumlu karşılık bulmasını elbette beklemiyordum ancak bu kadar çirkin bir reaksiyonla karşı karşıya kalacağımı da tahmin etmiyordum. Edilen küfür ve hakaretleri inanın Paralel Örgüt’le mücadele boyunca bile duymamıştım. Bu arada tabii AK Parti’nin tabanında bu tavrım enteresan bir şekilde karşılık bulurken partinin üst düzeyindeki bazı isimler tarafından da alkışlanıyordu. Sergilediğim tutum üzerine arayıp; ”Aslında sen haklısın! Biz büyük bir yanlışın içerisindeyiz. Ancak bunu anlatamıyoruz. Duygularımıza tercüman oldun” diyen bazıları bakan düzeyinde olan AK Parti’li çok önemli siyasetçilerin de olduğunun bilinmesini isterim…”

ETHEM SANCAK’A ÇOK SERT SÖZLER

Kendisinin Sabah gazetesinden kovulmasının ardından eşinin de Sabah’taki işine son verildiğini “Ben işten kovulduktan 1 gün sonra oğlumun Star Medya Grubu’nda 5 yıldır görev yapan babasının da işten atıldığını öğrenmesi ve ona yaşatılan bu travmayı asla kabul edemiyorum” şeklindeki sözlerle yazan Yükselir, yazısının son bölümünde Sabah’ın patronu Ethem Sancak’ı eleştirdi.

Yükselir, Ethem Sancak’ın yolunun “Yezid’in yoludur” diye yazarak şöyle devam etti.

“Star Grubu’nun patronu ve Ethem Sancak’la çok iyi tanışırız. Çokkk sohbetlerimiz olmuştur abi-kardeş. Bana derdi ki hep; “Benim yolum Hz. Ali yoludur. Onun gibi yiğit, delikanlı olmaya çalışıyorum” Hiç kusura bakmasın Ethem Abi ama benim aldığım tavır dolayısıyla çalıştığım gazetenin benimle ilişiğini kesmesini gerekçe gösterip oğlumun babasını işten çıkarması bir Hz. Ali yolu değil, olsa olsa Hz. Ali’nin evlatlarına zulmeden Yezid’in yoludur!”

Sözcü