YÖK Başkanı'ndan son güzellik: Marmara Üniversitesi Özel Kalem'ine adrese teslim kadro ilanı

YÖK Başkanı'ndan son güzellik: Marmara Üniversitesi Özel Kalem'ine adrese teslim kadro ilanı
Resmi Gazete'de 12 Ekim'de yayınlanan ilana göre Marmara Üniversitesi'nin Radyo, Televizyon ve Sinema bölüm için bir kişilik öğretim elemanı kadrosu ilanı açıldı. Şartları karşılayan kişinin ise şimdinin YÖK Başkanı, önceki dönem Marmara Üniversitesi rektörü olan Erol Özvar'ın özel kalemi Muhammed Sami Okumuş olması dikkat çekti.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Resmi Gazete'de yayınlanan ilana göre öğretim elemanı için kadro açtı. Başvuru yapacaklarda aranacak olan kriterlerin özel şartlar olması, kadronun 'kişiye özel' olarak açılmış olabileceği şüphelerini de beraberinde getirdi.

Resmi Gazete'deki ilana göre başvuracak kişilerde aranacak şartlarda, "Sinema ve televizyon çalışmaları üzerine yayınlara sahip olmak, kamusal yayıncılık ve televizyon dizileri alanında doktora derecesine sahip olmak ve bu alanda bilimsel yayın yapmış olmak. Doktora sonrası uluslararası indekslerde yabancı dilde yayınlanan dergilerde nitelikli yayını olmak, Kurmaca film ve belgesel film alanlarında ulusal ve uluslararası film çalışmalarına sahip olmak, senaryo ve film yapım teknikleri üzerine uluslararası sertifikalı eğitimlere sahip olmak" olarak belirlenirken bölümde bu şartları sağlayan sadece bir kişinin olduğu anlaşıldı.

Şartları sağlayan tek kişi, eski rektör Özvar'ın özel kalemi

Şu an YÖK Başkanı, önceki dönem Marmara Üniversitesi rektörü olan Erol Özvar'ın özel kalemi Muhammed Sami Okumuş'un ilandaki şartların tamamını karşılıyor olduğu ortaya çıktı. 2020 yılında doktorasını tamamlayan Okumuş'un, özgeçmişinde daha önce özel kalem olarak görev yaptığı belirtiliyor.

ozel-kalem-muduru-sami-okumus.jpg

Öte yandan ilan şartlarının doğrudan bir kişiyi gösteriyor olması, YÖK'ün 9 Mart 2021'da aldığı "isme özel kadro açılamaz" kararının da dikkate alınmadığını gösteriyor.