Yeniden Kurulan SHP'nin Genel Başkanı Belli Oldu

Yeniden Kurulan SHP'nin Genel Başkanı Belli Oldu
Siyaset sahnesine geri dönen SHP'nin liderliğine siyasilere danışmanlık yaptığı belirtilen film yapımcısı ve sinemacı Burak Çelik seçildi.

Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP), üçüncü kez kuruldu. SHP'nin kurulmasıyla 'CHP bölünecek' tartışmaları alevlendi.

Yeniden kurulan SHP açıklama yaptı. Parti, "Hiçbir siyasi partiyi bölmek, desteklemek ya da kaybettirmek gibi bir gayemiz yoktur" açıklamasında bulundu.

GENEL MERKEZ BİNASI BU AY AÇILACAKMIŞ

Yüksek İstişare Kurulu'nun geçmişte SHP, DSP ve CHP'de siyaset yapmış isimlerin oluşturduğunu söyleyen Parti, genel merkez binasının bu ay açılacağını söyledi.

ÇOK SAYIDA ÖNEMLİ İSİM KATILACAK İDDİASI

Eski ve güncel belediye başkanlarının, bürokrat ve aktif meclis üyelerinin partiye katılma isteği olduğu iddia edilen açıklamada başkan hakkında şunlar söylendi:

"Bizler, bu millete yeni bir yol açmak istiyoruz. Kurucu Genel Başkanımız merhum Erdal İnönü, liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'tür. Kurduğumuz 7 kişilik Yüksek İstişare Kurulumuzun ortak desteği ve kurucular kurulumuzun imzası ile partimizin genel başkanlığına, uzun yıllar belediye başkanlarının ve milletvekillerinin danışmanlık ve reklam çalışmalarını yürüten, genç, dinamik, Erdal İnönü'nün mirası olan sosyal demokrasiyi yeniden genç kuşaklara ve milletimize aktaracak kişi, film yapımcısı ve sinemacı Burak Çelik seçilmiştir."

shpnin-genel-baskani.jpg
SHP Genel Başkanı Burak Çelik. Fotoğraf: Politikyol

BURAK ÇELİK KİMDİR?

Burak Çelik, 1995 yılında İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli sinema projelerinde yapım asistanı olarak çalışmaya başladı. 2014 yılında sinema üzerine özel eğitimler almak üzere Bulgaristan ve Rusya’da Film yapımcılığı, uluslararası film prodüksiyonu ve lisanslama üzerine Study Filmmaking / Film Directing ve National Academy of Cinema’da lisans eğitimleri aldı.

Türkiye’ye döndüğünde, 2017 yılı başında İtalyan film ve lisans şirketi FCA Films’in Türkiye kurucu hak sahibi ve Türkiye yetkilisi olarak film prodüksiyon desteği ve film programlama alanında çalışmaya başladı. Bu görev süresince 1 sinema ve 11 reklam filminin ortak yapımcılığını ve ulusal satış direktörlüğünü üstlendi.

2018 yılı sonunda FCA Films’deki görevinden ayrılarak ABD, İngiltere, İtalya ve Rusya’da bulunan 5 uluslararası film dağıtım ve lisans şirketinin Türkiye distribütörü olarak kendi şirketini kurdu. 2019-2022 yılları arasında toplam 8 yabancı sinema filmi ve 2 yerli sinema filminin yapımcılığını üstlendi. Aynı dönem içerisinde toplam 10 sinema filmini Türkiye'de izleyiciyle buluşturdu.

Uluslararası yüksek seviye iş yönetimi ve yabancı dil eğitimi alan Burak Çelik, güncel olarak birçok sinema filminin Azerbaycan, Malezya, Rusya, Bulgaristan, Kıbrıs ve Hindistan gibi ülkelerde uluslararası dağıtım, lisanslama ve satış hizmeti veren şirketinin yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır.

Aynı zamanda, 2023-2024 yıllarında Vefa Spor Kulübü Başkanlığı ve 2020-2023 yıllarında Genç Sinema Film Yapımcıları Birliği Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol almıştır. ABD, Rusya ve İngiltere’de bulunan toplam 9 uluslararası film ve dağıtım şirketinin Türkiye distribütörü olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Burak Çelik ayrıca, 2018-2023 yılları arasındaki seçim süreçlerinde belediye başkanları, milletvekilleri ve siyasi liderlere siyasi danışmanlık, strateji ve reklam çalışmaları yürütmüştür.