Yeni İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı göreve başladı

Yeni İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı göreve başladı
Muhaliflerin yargılandığı davalarda tanınan hakim Akın Gürlek, Yeni İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevine başladı. Gürlek'in atanması ilk olarak Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz duyurmuştu.

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, 2 Ekim'de Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek'in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandığını duyurdu.

Gürlek, bugün (8 Ekim) görevine başladı. Akın Gürlek'e İstanbul Adliyesi'nde karşılama töreni düzenlendi.

Törene, Adalet Komisyon Başkanı Bekir Altun, Başsavcıvekilleri Güngör Karakoç, Hacı Hasan Bölükbaşı, Ercan Devrim, Bülent Başar, Mehmet Ali Kurt, Abdullah Akın Çiçek, Gökhan Şen, Abdurrahman Üşenmez, Orhan Aydın, yeni atanan Başsavcıvekili Can Tuncay çok sayıda hakim savcı katıldı.

stanbul-cumhuriyet-bassavciligi-gorevine-baslayan-akin-gurleke-sagda-istanbul-adliyesinde-karsilama-toreni-duzenlendi-adliyenin-a-kapisinda-duzenlenen-torene-adalet-komisyon-baskani-bekir-altun-solda-bassavci-gu.jpg
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevine başlayan Akın Gürlek'e (sağda) Adalet Komisyon Başkanı Bekir Altun (solda), başsavcı Gürlek'e çiçek takdim etti.

Bekir Altun'un, Başsavcı Gürlek'e çiçek takdim etmesinin ardından karşılama töreni sona erdi.

yeni-istanbul-cumhuriyet-bassavcisi-goreve-basladi.jpg

GÜRLEK O DAVALARIN HAKİMİYDİ

Önceden İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, daha sonra da 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başkanlık görevi yürüten Gürlek, muhaliflerin yargılandığı davalarda tartışma yaratan hâkim olarak tanınıyor.

Gürlek, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu Twitter paylaşımları gerekçe gösterilerek beş ayrı suçtan yargılamış, 9 yıl 8 ay 20 gün hapis ile cezalandırılmasına hükmetmişti.

Gürlek, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a da “örgüt propagandası” suçundan 4 yıl 8 ay hapis cezası vermişti.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Enis Berberoğlu hakkındaki hak ihlali kararını uygulamayan Gürlek, Berberoğlu’nun yeniden yargılanmasına yer olmadığına karar vermişti. AYM, Berberoğlu’nun seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine oybirliğiyle karar vermişti.

Kaynak:AA